Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Αττική

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Αττική: Οι παλιοσειρές, οι πρώην και το νέο αίμα

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε ποσοστό το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών.

Ανεβάζει στροφές το ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών, καθώς είναι το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επισήμως τα ψηφοδέλτιά του, προκειμένου όλα τα στελέχη του να ριχτούν στη μάχη τους επόμενους τρεις μήνες απέναντι στις "συμπληγάδες" ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή έδωσε το πράσινο φως στις λίστες που είχε καταρτίσει η αρμόδια επιτροπή υπό τον Ευάγγελο Αργύρη. Συνολικά από τους 400 υποψήφιους ανακοινώθηκαν περίπου 350, δηλαδή ποσοστό 82%, ενώ από τις περιφέρειες ανακοινώθηκαν όλες πλην των μονοεδρικών της Ζακύνθου, της Καστοριάς της Ευρυτανίας και της Σάμου, καθώς και των τριεδρικών της Αρκαδίας και της Λακωνίας και φυσικά του Επικρατείας.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε ποσοστό το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα.

Ποιοι θα δώσουν τη μάχη της Αθήνας

Στην Α΄ Αθηνών, ο έμπειρος Κώστας Σκανδαλίδης θα δώσει τη μάχη με τον (νυν δημοτικό σύμβουλο) Παύλο Γερουλάνο και τους Δημήτρη Οικονόμου (γιο του ιστορικού στελέχους, Παντελή Οικονόμου) και Ρωξάνη Μπέη (κόρη του πρώην δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη) από τη νεότερη γενιά στελεχών.

Στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών κατεβαίνει εκ νέου ο νυν βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, οι πρώην βουλευτές Μιλένα Αποστολάκη και Κατερίνα Μπατζελή, ενώ από τη νεότερη γενιά ο πρώην γραμματέας επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος και η "παπανδρεϊκή" Εφη Χαλάτση.

Μεγάλος αναμένεται ο ανταγωνισμός και στον Νότιο Τομέα ανάμεσα στη νυν βουλευτή Τόνια Αντωνίου (που πήρε τη θέση της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά στη Βουλή), στον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Ξεκαλάκη, τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου και υποψήφιο για την ηγεσία, Παύλο Χρηστίδη. Η νυν βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου και ο "παπανδρεϊκός" Μιχάλης Καρχιμάκης θα κονταροχτυπηθούν για την έδρα στον Δυτικό Τομέα, όπου κατεβαίνει και ο απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας και γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, με αφορμή την υπόθεση Πισπιρίγκου, Θανάσης Κατερινόπουλος, αλλά και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης.

Στην Ανατολική Αττική κατεβαίνει ο νεαρός πρώην γραμματέας του κόμματος (επί Φ. Γεννηματά) Μανώλης Χριστοδουλάκης, κόντρα στους Γιάννη Σμέρο, Παντελή Ασπραδάκη, Βάσια Αναστασίου. Στη Δυτική Αττική μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Στάμου και Αντώνης Υψηλάντης.

Στην Α' Πειραιά η υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού της Χαριλάου Τρικούπη και στενή συνεργάτιδα του προέδρου, Μάρα Κουκουδάκη, ο δικηγόρος Βασίλης Κατσαφάδος, ενώ στη Β' Πειραιά μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Χρήστος Σαλαλές.

Καρφιά Ανδρουλάκη για συμφέροντα - Το μήνυμα για τις συνεργασίες

Στην ομιλία του στην κεντρική επιτροπή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της μάχης, στέλνοντας μήνυμα στα λεγόμενα συμφέροντα.

Όπως είπε, "ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο δίνει λυσσαλέο αγώνα για να ανακόψει τη δυναμική και την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης με συνεχείς μεθοδευμένες επιθέσεις. Και δεν πρόκειται αυτή η παράταξη σε αυτό το νέο περήφανο ξεκίνημα να κάνει καμία διαπραγμάτευση μαζί τους στο παρασκήνιο. Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη".

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Παράλληλα, έθεσε το δικό του δίλημμα για τις εκλογές, λέγοντας ότι αυτό δεν μπορεί να είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ. "Θα είναι: Ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να ασκούν την εξουσία ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας. Ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για το εθνικό συμφέρον, την πατρίδα, την κοινωνική ειρήνη, την ευημερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", σημείωσε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας στην κριτική περί ίσων αποστάσεων από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι "δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρισκόμαστε σε δυο διαφορετικές όχθες. Από τη μια είναι η όχθη του καθήκοντος και από την άλλη η όχθη του "όλα για την εξουσία”.

  https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.