Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων

 

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων: Απόπειρα θεσμικής κατοχύρωσης της ρυπαίνουσας βιομηχανίας και διαιώνισης της ασυδοσίας στην λειτουργία τους.

Υποβλήθηκε την 29.05.24 η γνωμοδότηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δημόσιας διαβούλευσης επί  της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), προκειμένου να αδειοδοτηθεί η λειτουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι αντίθετη με οποιαδήποτε προσπάθεια ουσιαστικής περιβαλλοντικής εξυγίανσης της ευρύτερης περιοχής και σε καίρια μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Αλλά οι προβλέψεις της εν λόγω Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ούτε κατ΄ ελάχιστο δεν  τεκμηριώνουν ότι πρόκειται περί αυτού.

Όπως προκύπτει μάλιστα από το περιεχόμενο της υπό διαβούλευση ΜΠΕ, πρόκειται για απόπειρα θεσμικής κατοχύρωσης της υπάρχουσας ρυπαίνουσας βιομηχανίας και αλόγιστης επέκτασής της, περί της διαιώνισης και επίτασης της απαράδεκτης κατάστασης χωρίς να δίνεται προτεραιότητα τόσο στην άμεση περιβαλλοντική εξυγίανση της περιοχής ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος και η δημόσια υγεία, αλλά και χωρίς να υπάρχει στον σχεδιασμό ένα σαφές, λειτουργικό και αποτελεσματικό σύστημα κατάλληλης επεξεργασίας των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων που θα αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο συνεχιζόμενης ανεξέλεγκτης βιομηχανικής ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα η διαφωνία και η αρνητική γνωμοδότηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, Ο.Σ.Ω., επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων, (ΜΠΕ ΕΠΕ), προκύπτει από την προσεκτική εξέταση/ανάλυση της εν λόγω μελέτης και αφού διαπιστώθηκαν σημαντικές και σοβαρές αποκλίσεις από τον κρίσιμο περιβαλλοντικό σκοπό του λεγόμενου Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης, (Ε.Π.), και συγκεκριμένα για τα παρακάτω:

http://omospondiaoropou.blogspot.com/2024/05/blog-post_29.html

https://www.facebook.com/omospondiaoropou


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.