Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα λειψυδρίας στην Αττική

Τα εναλλακτικά σενάρια για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Αττική εξετάζει η ΕΥΔΑΠ σε συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο και το ΥΠΕΝ. Αν και υποστηρίζει πως παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες όπως το Ισραήλ, η Αυστραλία και πολλές περιοχές της Ευρώπης εντούτοις η εταιρεία προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα και προσπαθεί να είναι έτοιμη για ό, τι και αν προκύψει

Πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα λειψυδρίας στην Αττική- Τι σχεδιάζει η ΕΥΔΑΠ

Posted on 12 Ιουλίου, 2024

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, κ. Χάρης Σαχίνης, στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων τόνισε στην ομιλία του «Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής αλλά κυρίως την αποφυγή τους, η ΕΥΔΑΠ προχωρά ήδη σε προληπτικές ενέργειες που αποτελούν μέρος του επενδυτικού προγράμματος. Η έλλειψη βροχών των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με την αυξημένη κατανάλωση που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν περιορίσει σημαντικά τα υδατικά αποθέματα των ταμιευτήρων που τροφοδοτούν την Αττική. Αυτές τις μέρες αναμένεται να ενεργοποιηθεί η άντληση νερού από την Υλίκη ενώ θα τεθούν σε λειτουργία έως και 17 γεωτρήσεις στην Μαυροσουβάλα. Τέλος προετοιμαζόμαστε να θέσουμε σε λειτουργία και τις γεωτρήσεις του μέσου ρου του Βοιωτικού Κηφισού. Το μεγαλύτερο κόστος ενέργειας που θα προκύψει θα πληρωθεί από την Εταιρεία ΕΥΔΑΠ Παγίων».

Ο CEO της ΕΥΔΑΠ σε άλλη ομιλία του στη Βουλή, τόνισε πως με τα σημερινά δεδομένα, ακόμα και δεν έχουμε βροχοπτώσεις το επόμενο διάστημα υπάρχει απόθεμα για τουλάχιστον 3 έτη. Ωστόσο, με διάφορες ενέργειες θα προστίθενται 100 εκατ. κυβικά μέτρα ετησίως, αναλόγως δε της στάθμης των αποθεμάτων νερού θα μπαίνουν τα μέτρα σε εφαρμογή. Τους τελευταίους μήνες όμως παρουσιάστηκε έλλειμμα 250 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Οι αφαλατώσεις που ήδη εξετάζει η ΕΥΔΑΠ σε πέντε περιοχές ίσως είναι μια καλή λύση για να αυξηθεί το απόθεμα υδάτων.

https://gokitok.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.