Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Δεκάδες τόνοι νεκρών ψαριών κατακλύζουν τις Αλυκές

 

Δεκάδες τόνοι νεκρών ψαριών κατακλύζουν τις Αλυκές (φωτογραφίες)

Εξοργισμένοι επαγγελματίες θα κάνουν παρέμβαση στην Περιφέρεια για αποζημιώσεις

Απελπισία, οργή και απογοήτευση επικρατεί στους επαγγελματίες των Αλυκών, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ακτής έχει κατακλυστεί από χιλιάδες νεκρά ψάρια που προέρχονται από τη σήραγγα της Κάρλας.  Όλο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο είναι γεμάτο με νεκρά ψάρια κάθε μεγέθους, με τη δυσοσμία να έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της, ενώ ελάχιστοι είναι οι θαμώνες των καταστημάτων, ενώ από το πρωί πολλοί ήταν εκείνοι που αποχώρησαν από την περιοχή, μόλις αντίκρισαν τις θλιβερές αυτές εικόνες.

Το magnesianews.gr βρέθηκε στις Αλυκές καταγράφοντας την κατάσταση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως τραγική, με τους καταστηματάρχες να δηλώνουν ανήμποροι να αντέξουν το νέο χτύπημα, μετά από τη σειρά των προηγούμενων που δέχθηκαν στους τζίρους, από την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν.

Όπως προανήγγειλε ιδιοκτήτης καφέ – εστιατορίου σε κεντρικό σημείο στην παραλία των Αλυκών, οι επαγγελματίες της περιοχής σκοπεύουν να μεταβούν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας προκειμένου να ζητήσουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν, ώστε να βγάλουν άδεια για τη χρήση της παραλίας, καθώς πολλοί από αυτούς βλέπουν τις ξαπλώστρες τους να είναι άδειες από κόσμο. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης του καφέ – εστιατορίου Baresto, Σπύρος Τσιολνάρας, καθώς μέχρι την περασμένη Παρασκευή, η κίνηση βρισκόταν σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τα νεκρά ψάρια, ήρθε η καταστροφή, αφού δεν πατάει άνθρωπος το πόδι του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως από το πρωί όσοι πελάτες πήγαιναν στην παραλία για να απολαύσουν το μπάνιο τους έβλεπαν τα χιλιάδες νεκρά ψάρια, πολλά από τα οποία είχαν ξεβραστεί και στην ακτή, με αποτέλεσμα να αποχωρούν. Μάλιστα τουρίστες από άλλες χώρες που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή, έβγαζαν φωτογραφίες τα ψάρια, ανεβάζοντάς τις στα κοινωνικά δίκτυα, με συνέπεια να δυσφημείται ο Βόλος. «Και να κλείσει τώρα το θυρόφραγμα είναι αργά, γιατί η ζημιά έγινε. Εμείς θα πάμε στην Περιφέρεια για να ζητήσουμε τα λεφτά που πληρώσαμε πίσω, αφού άλλωστε δεν μας προστατεύει κανένας και μας άφησαν στο έλεος του Θεού».

Για ανυπολόγιστη ζημιά έκανε λόγο άλλος επαγγελματίας που ιδιοκτήτης καφέ στην παραλία των Αλυκών, τονίζοντας πως από το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στα ρηχά μεγάλες ποσότητες νεκρών καρλιώτικων ψαριών, τα οποία στη συνέχεια και συγκεκριμένα νωρίς το μεσημέρι άρχισαν να βγαίνουν στη στεριά κατακλύζοντας όλο το παραλιακό μέτωπο.

Ηλικιωμένη λουόμενη, μιλώντας στο magnesianews.gr, σημείωσε πως η κατάσταση το πρωί ήταν καλή και πρόλαβε ο κόσμος να κάνει το μπάνιο του. Όμως, αργότερα άρχισε η συγκέντρωση των νεκρών ψαριών, και έτσι δεν θέλησε να ξαναμπεί στη θάλασσα, αφού η εικόνα ήταν τραγική. Μάλιστα τα κουφάρια των νεκρών ψαριών άρχισαν να μυρίζουν επιβαρύνοντας την όλη κατάσταση.  Περπατώντας στην παραλία των Αλυκών συναντήσαμε σε όλο το μήκος της ακτής ψάρια κάθε μεγέθους, με περισσότερα να είναι μικρά, ενώ κάποιοι χρησιμοποιούσαν από φτυάρια μέχρι και τσουγκράνες για να μαζέψουν, ενώ επιστρατεύτηκαν μέχρι και καρότσια οικοδομής, ώστε να τα ρίξουν μέσα. Όπως ανέφεραν κάτοικοι , απαιτείται η παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να τα συγκεντρώσουν και να τα αποθέσουν σε ασφαλές σημείο, γιατί μέχρι στιγμής κάποια από αυτά έχουν καταλήξει σε κάδους απορριμμάτων, αποτελώντας υγειονομική βόμβα, λόγω και της έντονης δυσοσμίας που προέρχεται από τη διαδικασία αποσύνθεσής τους.

 

https://magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.