Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Η μεγάλη απάτη σε βάρος 550.000 συνταξιούχων

Η μεγάλη απάτη σε βάρος 550.000 συνταξιούχων  

Η μεγάλη απάτη σε βάρος 550.000 συνταξιούχων

Ψαλίδι στις αυξήσεις συντάξεων ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας με αφορμή τη δήθεν αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Οι φωστήρες της κυβέρνησης αντί να προχωρήσουν στην τιμαριθμοποίηση της κλίμακας με την οποία υπολογίζεται η εισφορά, θα μειώνουν τις αυξήσεις των συντάξεων.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με την επιβολή «κόφτη» για τους 550.000 συνταξιούχους µε συντάξεις από 1.400 ευρώ και άνω σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιµετωπίσει το πρόβληµα των περικοπών (ακόµη και µειώσεις αποδοχών) που υφίστανται οι συνταξιούχοι από την επιβολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης, όταν ανεβαίνουν κλιµάκιο λόγω των ετήσιων αυξήσεων.

Για το θέµα, ήδη, έχει δεχτεί σχετικές εισηγήσεις η αρµόδια υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραµέως, που ήδη προανήγγειλε σχετική ρύθµιση, η οποία θα δηµοσιοποιηθεί έως τον ∆εκέµβριο, για να ισχύσει από το νέο έτος.

Ο στόχος της ρύθµισης θα είναι διττός: από τη µία να µην υπάρξει φέτος δηµοσιονοµική επιβάρυνση, αλλά και του χρόνου να προκύψει ανάλογη ισορροπία. Με δεδοµένο ότι η ΕΑΣ επιβάλλεται για εισοδήµατα από κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ (µεικτές αποδοχές), µε κλιµακωτή αύξηση 3%-14%, το βασικό σενάριο θέλει την εισαγωγή ενός συγκεκριµένου «κόφτη»: Σε περίπτωση που κάποιος συνταξιούχος, εξαιτίας της αύξησης, είτε µπαίνει για πρώτη φορά στην ΕΑΣ είτε αλλάζει κλιµάκιο, η αύξηση θα «παγώνει» στα επίπεδα διατήρησης του ίδιου κλιµακίου, ώστε ο εν λόγω «κόφτης» να κρατάει το εισόδηµα από τις κύριες συντάξεις κάτω από την ΕΑΣ ή κάτω από την αλλαγή κλιµακίου της ΕΑΣ. 

https://eretikos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.