Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Γαλλία: Ποιους νέους φόρους σχεδιάζει η κυβέρνηση

Γαλλία: Ποιους νέους φόρους σχεδιάζει η κυβέρνηση

Γαλλία: Ποιους νέους φόρους σχεδιάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή νέων φόρων στις επιχειρήσεις

To ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων στις επιχειρήσεις σχεδιάζει η γαλλική κυβέρνηση για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Le Monde.

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών όπου αναφέρεται ότι εξετάζεται η επιβολή προσωρινού πρόσθετου φόρου 8,5% στις εταιρείες με έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ  και φόρου στις επαναγορές μετοχών ίσου με το 8% της ονομαστικής μείωσης του κεφαλαίου. Οι φόροι εισοδήματος φυσικών προσώπων θα παραμείνουν σταθεροί ενώ θα υπάρξουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, ανέφερε η εφημερίδα.

Γαλλία: Οι δισεκατομμυριούχοι ετοιμάζονται να πληρώσουν επιπλέον φόρους

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο δεξιός πρωθυπουργός που διορίστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από τον Εμανουέλ Μακρόν, θα ανακοινώσει τους στόχους του στην πολιτική ομιλία στο κοινοβούλιο την Τρίτη. Ετοιμάζει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2025, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί κοντά στις 9 Οκτωβρίου.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει διευρυνθεί πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, ξεπερνώντας το 6% του ΑΕΠ

Ενισχύοντας την πίεση στον Μπαρνιέ, 27 νομοθέτες από το κόμμα του Μακρόν δημοσίευσαν το Σάββατο στήλη στην εφημερίδα La Tribune που αντιτίθεται στις αυξήσεις φόρων, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή κινδυνεύει να σπάσει με το φιλοεπιχειρηματικό μάντρα του προέδρου για τη μη αύξηση των εισφορών στις επιχειρήσεις και τα πλούσια νοικοκυριά.

Τι αναμένεται να αποδώσουν τα σχεδιαζόμενα φορολογικά μέτρα

Οι νέοι υπουργοί Οικονομικών και Προϋπολογισμού προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει διευρυνθεί πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, ξεπερνώντας το 6% του ΑΕΠ φέτος. Δεσμεύτηκαν να αναλάβουν σκληρή δράση για να αποτρέψουν τη Γαλλία να χάσει το καθεστώς της ως μία από τις ασφαλέστερες αγορές ομολόγων στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε δυνητικά να εισαγάγει ένα διορθωτικό νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά, ώστε να υιοθετήσει τα μέτρα ήδη από φέτος, αναφέρει η Le Monde. Το νομοσχέδιο θα μπορούσε να συμπεριλάβει την έκτακτη εισφορά 8,5% επί των εταιρικών παροχών, η οποία θα έφερνε τον συνολικό φορολογικό συντελεστή επί των εταιρικών κερδών στο 33,5% – το επίπεδο που ίσχυε πριν από τις φορολογικές περικοπές του Μακρόν. Αυτό θα μπορούσε να αποφέρει 8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο φόρος επί της επαναγοράς μετοχών σχεδιάζεται να επιβληθεί στις εταιρείες με κύκλο εργασιών άνω του 1 δισ. ευρώ. Το γραφείο του πρωθυπουργού σχεδιάζει να αφαιρέσει το 8% από το ονομαστικό ποσό της μείωσης κεφαλαίου, αποφέροντας 200 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Μπαρνιέ εξετάζει επίσης υψηλότερους συντελεστές στην εισφορά που είναι γνωστή ως οικολογικό bonus-malus ή περιβαλλοντικό φόρο για τα αυτοκίνητα, έναν για τα βαρέα οχήματα και για την ενοικίαση επιπλωμένων κατοικιών.

https://www.ot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.