Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Βρήκε έναν σκελετό ενώ ανακαίνιζε το υπόγειό του.

Καθώς οι αρχαιολόγοι ερεύνησαν περαιτέρω, βρήκαν 37 ακόμη σκελετούς και 10 γύψινες σαρκοφάγους στο κελάρι των τεσσάρων δωματίων των 560 τετραγωνικών ποδιών. Αυτή η περιοχή έχει ιστορία τέτοιων ανακαλύψεων, καθώς ήταν γνωστό ότι είχε νεκροταφείο από τον πρώιμο Μεσαίωνα αναφέρει το archeodunum.

Η περιοχή φιλοξενεί γύψινες σαρκοφάγους από τον 19ο αιώνα. Αρχικά, οι μελετητές πίστευαν ότι αυτές οι σαρκοφάγοι συνδέονταν με το παρεκκλήσι της Notre Dame des Champs, το οποίο πιστεύεται ότι χτίστηκε τον έβδομο αιώνα πάνω από έναν παγανιστικό ναό αφιερωμένο στον θεό Ερμή. Ωστόσο, δεν έχουν απομείνει ίχνη από το υποτιθέμενο παρεκκλήσι.

Η πρόσφατη χρονολόγηση αυτής της ανακάλυψης υποδηλώνει ότι το νεκροταφείο είναι στην πραγματικότητα παλαιότερο από ό,τι πίστευαν. Οι πρώτες ταφές χρονολογούνται στην ύστερη αρχαιότητα, πάνω από 1.500 χρόνια πριν, πολύ πριν την κατασκευή οποιουδήποτε παρεκκλησίου. Οι 38 σκελετοί και τα 10 φέρετρα βρέθηκαν θαμμένα σε παράλληλες σειρές. Αυτό το μοτίβο ταφής ήταν κοινό κατά την περίοδο μεταξύ του τρίτου και του 10ου αιώνα μ.Χ..

Τα παλαιότερα λείψανα που έχουν βρεθεί θάφτηκαν ξαπλωμένα ανάσκελα, συχνά σε ξύλινα φέρετρα τοποθετημένα σε βαθύ λάκκο. Ωστόσο, στις αρχές του Μεσαίωνα, αυτή η πρακτική άλλαξε και οι νεκροί θάβονταν σε γύψινες σαρκοφάγους. Αυτές οι κατασκευές μερικές φορές ήταν διακοσμημένες, αλλά οι 10 που βρέθηκαν στη Γαλλία δεν ήταν. Οι σκελετοί ήταν διατεταγμένοι δίπλα-δίπλα σε σχήμα σαν βεντάλια, μετατοπιζόμενοι προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ειδικοί: ‘Μπορούμε να διακρίνουμε μέρος ενός ρόδακα, ενώ η απέναντι πλευρά είναι ένας λατινικός σταυρός και ένας σταυρός εγγεγραμμένος σε κύκλο. Αυτά τα μοτίβα υπάρχουν τακτικά σε γύψινες σαρκοφάγους και παραπέμπουν στον ταφικό χώρο, αλλά και τα στολίδια που μπορούν να εμφανιστούν στις προσόψεις των χριστιανικών χώρων λατρείας».

Μετά την αφαίρεση των σκελετών από το σημείο, το επόμενο βήμα είναι η διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων. Η ομάδα ελπίζει ότι αυτό θα τους βοηθήσει να καθορίσουν το φύλο, την ηλικία κατά τη στιγμή του θανάτου και τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που βρέθηκαν. Επιπλέον, οι ειδικοί θα μελετήσουν τη θέση των οστών και των αντικειμένων στον τάφο. Ο στόχος, σύμφωνα με την ομάδα από το Archeodunum, είναι η καλύτερη κατανόηση του πληθυσμού που ζούσε στην περιοχή κατά την Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα.

https://hellas-now.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.