Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

«Έπαιξαν το ‘παιχνίδι του κουρείου’»

 

Ερμιόνη: «Έπαιξαν το ‘παιχνίδι του κουρείου’» – Τι υποστηρίζει ο 17χρονος με τη φαλτσέτα σε σχολείο

27.09.2024

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας με δράστες μαθητές, που πολλές φορές λαμβάνουν χώρα ακόμα και μέσα σε σχολικό περιβάλλον.

Την περασμένη Τρίτη, στο προαύλιο του σχολείου στην Ερμιόνη, 12χρονος μαθητής δέχεται επίθεση από δύο 17χρονους, μαθητές του Λυκείου. Ο ένας βγάζει μια φαλτσέτα, του ξυρίζει το… αμούστακο ακόμα μουστάκι του και του παίρνει το χαρτζιλίκι, 2 ευρώ.

«Έπαιξαν το ‘παιχνίδι του κουρείου’»

«Η θέση του εντολέα μου είναι σαφής και κατηγορηματική από την αρχή», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου κατηγορούμενου μιλώντας στο MEGA.

«Επεσήμανε ότι όλα συνέβησαν στο πλαίσιο ενός αστεϊσμού, ο οποίος ενδεχομένως ξέφυγε των προβλεπόμενων ορίων, όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν σε τέτοιου είδους ηλικίες λόγω της ανωριμότητας», αναφέρει ο κ. Δελής.

«Δεν επιθυμούσε να τρομάξει κανέναν και η φαλτσέτα, τη μέρα που έλαβε χώρα το συμβάν, ευρέθη συμπωματικά στα πράγματά του και από παραίνεση άλλου συμμαθητή, έπαιξαν το ‘παιχνίδι του κουρείου’. Επειδή ο εντολέας μου κατά τις εξωσχολικές του δραστηριότητες έχει μια ροπή στην κομμωτική και επιθυμεί να ακολουθήσει αυτόν τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την προηγούμενη ημέρα είχε κάνει κάποιο κούρεμα, είχε μείνει στην τσάντα του».

Περιορισμός σε κατάστημα κράτησης νέων

Όσο για τα δύο ευρώ που πήρε ο 17χρονος από τον 12χρονο;

«Αυτό έγινε εν είδη αστεϊσμού στα πλαίσια του παιχνιδιού».

«Έγινε έπειτα από συμπωματική παρουσία του φερόμενου ως παθόντα στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς καμία άσκηση βίας, με την απόλυτη συναίνεσή του και σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πρόσφορη ενέργεια, δεδομένου ότι ο 12χρονος δεν έχει καν μουστάκι για να ξυριστεί. Οπότε μόνο ως παιχνίδι θα μπορούσε να ληφθεί αυτό», λέει ο δικηγόρος του 17χρονου, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, «διετάχθη ο περιορισμός του σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων».

«Παράλογα πράγματα»

Από την πλευρά του και αναφερόμενος στο περιστατικό, ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, λέει:

«Η φαλτσέτα είναι ένα όργανο πολύ επικίνδυνο. Να κυκλοφορούν παιδιά με φαλτσέτες…».

«Γιατί δυο παιδιά είχαν φαλτσέτα μέσα σε σχολείο, για ποιον λόγο πήγαν να ξυρίσουν δύο παιδιά, υπήρξε και άλλη καταγγελία, αυτό είναι ένα ζήτημα. Ο πατέρας αυτός του παιδιού που είχε τη φαλτσέτα, δεν μπορεί να λέει ότι του άρεσε η κομμωτική και γι’ αυτό κρατούσε πάνω του μια φαλτσέτα στο σχολείο. Αυτά είναι παράλογα πράγματα».

https://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.