Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Τι είναι τα πάρτι διαζυγίου και γιατί γίνονται όλο και πιο δημοφιλή

Φωτο: Shutterstock

Φωτογραφία: Shutterstock

Δύο εβδομάδες αφότου η Beth Levine υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, κάλεσε 30 φίλους της σε ένα από τα αγαπημένα της μπαρ στο Χιούστον.  Το θέμα της γιορτής ήταν «Η Beth δεν είναι πια παντρεμένη, ναι!».

Τι είναι τα πάρτι διαζυγίου και γιατί γίνονται όλο και πιο δημοφιλή

NEWSROOM

Η Levine,  53 ετών παντρεύτηκε το 2014 και χώρισε λίγο λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα.

Για μια σειρά από λόγους που μοιάζουν με ταινία - απιστία, κρυφά παιδιά, και τη δική της γενική δυστυχία - ήξερε ότι δεν ήθελε πια να είναι παντρεμένη με τον τότε σύζυγό της.

Ενώ η απόφαση να φύγω ήταν δύσκολη, η ίδια η δράση ήταν λυτρωτική, λέει.  Γι' αυτό ήθελε να κάνει ένα «πάρτι διαζυγίου».

«Η υποβολή αίτησης διαζυγίου είναι μια πράξη ελευθερίας», λέει η Levine.

«Γιατί να μην γιορτάσω μια από τις πιο γενναίες επιλογές που έχω κάνει ποτέ για τον εαυτό μου;»

Πάρτι διαζυγίου

Οι προσκλήσεις για πάρτι διαζυγίου έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Evite.

Η αύξηση σηματοδοτεί ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν και εκτιμούν ακόμη και μη παραδοσιακά ορόσημα, υποστηρίζει η Olivia Pollock, αναλύτρια δεδομένων της Evite.

«Η τάση υπογραμμίζει μια στροφή προς τη χρήση εορτασμών για τη μετατροπή των μεταβάσεων της ζωής σε θετικές εμπειρίες», σημειώνει η Pollock.

Δεν είναι όμως  μόνο τα διαζύγια.  Οι Αμερικανοί οργανώνουν πάρτι για την εξόφληση του χρέους και άλλα σημαντικά γεγονότα της ζωής.  Αυτό πιθανότατα συμβάλλει στην αύξηση κατά 5% σε όλους τους εορτασμούς, σύμφωνα με το CNBC.

«Όπως γιορτάζουμε γάμους, γενέθλια και επετείους, είναι λογικό να αναγνωρίζεται και να γιορτάζεται και το διαζύγιο», τονίζει η Pollock.

Βοηθά επίσης το γεγονός ότι το διαζύγιο έχει μικρότερο στίγμα από ό,τι κάποτε. 
Το διαζύγιο είναι πλέον πιο κοινά αποδεκτό ως φυσικό γεγονός της ζωής.

 Πηγή: Richard Walker Media / Shutterstock.com

Πηγή: Richard Walker Media / Shutterstock.com

Ο γάμος έχει χάσει τη γοητεία του

Οι αμερικανικές απόψεις τόσο για τον γάμο όσο και για το διαζύγιο έχουν γίνει λιγότερο άκαμπτες.  Περισσότεροι από τους μισούς, το 55% των ενηλίκων λένε ότι τα ζευγάρια μένουν σε κακούς γάμους για πολύ καιρό, σύμφωνα με στοιχεία του ερευνητικού κέντρου pew.

Ο ίδιος ο γάμος έχει χάσει επίσης κάποια από τη γοητεία του: το 71% των ενηλίκων λέει ότι το να έχεις μια δουλειά ή μια καριέρα που απολαμβάνεις είναι σημαντικό για να έχεις μια γεμάτη ζωή, σύμφωνα με στοιχεία του Pew Research Center.  Μόνο το 23% λέει το ίδιο για τον γάμο.

Σήμερα, το διαζύγιο είναι πιο κοινά αποδεκτό ως ένα φυσικό γεγονός της ζωής και οι άνθρωποι αναζητούν θετικούς τρόπους για να σηματοδοτήσουν το τέλος ενός γάμου»,τονίζει η Pollock.

Κυρίως γυναίκες κάνουν πάρτι διαζυγίου, σύμφωνα με στοιχεία του Evite.

Η Levine πιστεύει ότι η κοινωνική πίεση να οδηγεί τις γυναίκες σε ανεπιτυχείς γάμους.

Τα πάρτι διαζυγίου μπορούν να υποδείξουν στους άλλους ότι αυτή είναι μια απόφαση για την οποία είστε περήφανοι.

«Όταν κάνετε ένα πάρτι για να γιορτάσετε το γεγονός ότι παίρνετε διαζύγιο, στέλνετε ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο και στον εαυτό σας λέγοντας: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένος για αυτό», λέει η Lisa Marie Bobby, ψυχολόγος σχέσεων και ιδρύτρια της Growing Self Counseling & Coaching στο Ντένβερ.
https://www.economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.