Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Ισορροπία του τρόμου στη Μέση Ανατολή

 

Ισορροπία του τρόμου στη Μέση Ανατολή: Σταθμίζουν τις επιλογές τους Ισραήλ και Ιράν –

Σοβαρό πλήγμα στην κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από τη Τεχεράνη, που θα πάρει καιρό να ξεπεραστεί, προκάλεσαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, εκτιμούν Ισραηλινοί, Αμερικανοί και Ιρανοί αξιωματούχοι την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη στάση που θα τηρήσει το Ιράν. Toν τόνο δίνει ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση δεν πρέπει να υποβαθμιστεί ή να υπερτιμηθεί και πως η απάντηση πρέπει να ζυγιστεί από την ιρανική ηγεσία. Ενώ ο στρατός προχωράει ένα βήμα παραπέρα, διαμηνύοντας ότι προτεραιότητα έχει ο τερματισμός πολέμου σε Γάζα και Λίβανο.

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι οι Ισραηλινοί χτύπησαν μυστικές βάσεις που συνδέονται με το βαλλιστικό πυραυλικό πρόγραμμα, αλλά και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στο παρελθόν. Επιπλέον, αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι από τις επιδρομές καταστράφηκαν τρία αντιπυραυλικά συστήματα S300 κι επλήγη σοβαρά η δυνατότητα του Ιράν να προμηθεύει με πυραύλους τους συμμάχους του.

Μέση Ανατολή - Αναλύσεις
- Τι σηματοδοτεί η ισραηλινή επιδρομή στο Ιράν
- Πώς η σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν διαμορφώνει τη Μέση Ανατολή
- Τι αναμένεται την επόμενη μέρα μετά το ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν
- Η ιρανο-ισραηλινή σύγκρουση κλιμακώνεται διαρκώς επί έξι μήνες

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του χτυπήματος στο Ιράν εξέφρασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου: “Προκαλέσαμε σοβαρές καταστροφές στην ικανότητα του Ιράν να αμυνθεί και να παράγει πυραύλους που θα χρησιμοποιήσει εναντίον μας. Η επίθεση στο Ιράν ήταν ακριβής και ισχυρή και πέτυχε όλους τους στόχους της“.

Την ελπίδα ότι η ισραηλινή επίθεση στο Ιράν θα σημάνει το τέλος στη σύγκρουση των δύο χωρών εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

H Τεχεράνη, πάντως, κατηγορεί την Ουάσινγκτον για εμπλοκή στην ισραηλινή επίθεση. Όπως υποστηρίζει, τα ισραηλινά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν τον εναέριο χώρο του Ιράκ, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο και τη διοίκηση του αμερικανικού στρατού. Για την επίθεση στο ιρανικό έδαφος συνεδριάζει τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ύστερα από αίτημα του Ιράν.

https://www.ertnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.