Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία

Υγεία: Μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία – «Καθημερινά πάμε σε άλλα φαρμακεία για να βρούμε φάρμακα»

12.10.2024

Για τις ελλείψεις των φαρμάκων μίλησε στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» η φαρμακοποιός Βασιλική Τσαρούχα.

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν στο εξής να βάλουν οι ασφαλισμένοι καθώς οι τιμές των φαρμάκων «ζαλίζουν», ειδικά μετά τις τελευταίες αυξήσεις.

Την ίδια ώρα όμως, μεγάλες είναι και οι ελλείψεις των φαρμάκων στα φαρμακεία. Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις στα τέλη του Σεπτεμβρίου έφταναν τα 278 σκευάσματα ενώ τον Αύγουστο ήταν στα 266.

Η φαρμακοποιός Βασιλική Τσαρούχα μίλησε στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» για τα φάρμακα που δεν μπορούν να βρουν εύκολα οι πολίτες.

«Είναι βασικά φάρμακα, ξεκινώντας από οφθαλμικές σταγόνες, αλοιφές μέχρι φάρμακα καρδιολογικά, αντιβιοτικά για παιδιά και τώρα που χειμωνιάζει θα τα βρίσκουμε με το σταγονόμετρο. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και κάθε μέρα είμαστε στα τηλέφωνα με τις φαρμακαποθήκες και τους πελάτες. Καθημερινά πάμε σε άλλα φαρμακεία για να βρούμε φάρμακα. Οι αυξήσεις έγιναν σε λίγα σκευάσματα. Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Είμαστε μία χώρα που έχουμε από τα πιο φθηνά φάρμακα και οι ιδιωτικές φαρμακαποθήκες κάνοντας μία εξαγωγή, αυξάνουν το κέρδος της. Οι εξαγωγές θα συνεχίσουν αν υφίσταται, αν δεν απαγορευτούν οι εξαγωγές δεν λύνεται το πρόβλημα».

https://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.