Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Ινδία: Κλειστά σχολεία και προειδοποιήσεις στους κατοίκους...

 

Ινδία: Κλειστά σχολεία και προειδοποιήσεις στους κατοίκους για εκκενώσεις περιοχών ενόψει του τυφώνα Ντέινα

  • Ο τυφώνας Ντέινα αναμένεται να ενισχυθεί και θα συνοδεύεται από ανέμους που θα κινούνται με ταχύτητα 120 χλμ/ώρα αργά το βράδυ της Πέμπτης
  • Από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή τα σχολεία σε 14 περιοχές της χώρας θα παραμείνουν κλειστά και οι ψαράδες δεν θα βγουν στη θάλασσα
  • Ο τυφώνας μπορεί να προκαλέσει καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, σοδειές και δίκτυα ηλεκτροδότησης

Τα σχολεία σε ορισμένα τμήματα του κρατιδίου Οντίσα της ανατολικής Ινδίας παρέμειναν κλειστά και οι τουρίστες κλήθηκαν να εκκενώσουν τη δημοφιλή παραλιακή πόλη Πούρι καθώς οι αρχές προετοιμάζονται για την έλευση αργότερα μέσα στην εβδομάδα ισχυρού τυφώνα.

Ο τυφώνας Ντέινα, ο οποίος τώρα βρίσκεται πάνω από τον Κόλπο της Βεγγάλης, αναμένεται να ενισχυθεί και θα συνοδεύεται από ανέμους που θα κινούνται με ταχύτητα 120 χλμ/ώρα αργά το βράδυ της Πέμπτης που εκτιμάται ότι θα φτάσει στη στεριά, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από αύριο Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή τα σχολεία σε 14 περιοχές της χώρας θα παραμείνουν κλειστά και οι ψαράδες κλήθηκαν να μην βγουν στη θάλασσα, δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος από το γραφείο του Επιτρόπου Ειδικής Αρωγής, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση καταστροφών.

Οι τουρίστες και οι προσκυνητές , οι οποίοι επισκέπτονται την παραθαλάσσια πόλη Πούρι, όπου βρίσκεται ο ξακουστός ναός Τζαγκανάθ, κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, ενώ σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές έως και πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στο Οντίσα, είπε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, και ο αναμενόμενος τυφώνας μπορεί να προκαλέσει καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, σοδειές, δίκτυα ηλεκτροδότησης. Επίσης πιθανόν να προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Το Οντίσα είναι επιρρεπές στους τυφώνες, αλλά στη διάρκεια των ετών έχει βελτιώσει την ετοιμότητά του στο θέμα της διαχείρισης καταστροφών περιορίζοντας έτσι τις καταστροφές και τα θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

https://www.ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.