Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

 

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πώς και πού ψηφίζω, τα εκλογικά κέντρα - Αναλυτικός οδηγός

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Το ωράριο της διαδικασίας, τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα - εξωτερικό και τα απαραίτητα έγγραφα.
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

  12/10/2024

Άδειασε η κλεψύδρα για τις καμπάνιες των δύο «πράσινων μονομάχων», του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα, οι οποίοι πλέον αναμένουν την «ετυμηγορία» των μελών και των φίλων του Κινήματος που θα συμμετάσχουν στις αυριανές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Όλα τα διαδικαστικά ζητήματα και τις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του Β’ Γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει η νέα εγκύκλιος που εξέδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

Ως προς τα εκλογικά κέντρα δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες μικρές αλλαγές σε ζητήματα όπως το αντίτιμο, αλλά και το ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν.

Το ωράριο των εκλογών ΠΑΣΟΚ

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι κάλπες ανοίγουν στις 7:00 το πρωί της Κυριακής (13/10) και κλείνουν στις 19:00.

Οι κάλπες στο εξωτερικό έχουν διαφορετικό ωράριο και συγκεκριμένα αυτό που ίσχυε και στον πρώτο γύρο, όπως θα δείτε παρακάτω:

  • Τα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας: Σίδνεϋ από 09:00 έως 18:00 τοπική ώρα, Μελβούρνη από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
  • τα εκλογικά τμήματα της Κύπρου από 7:00 έως 19:00 τοπική ώρα
  • τα εκλογικά τμήματα των χωρών της Ε/Ε από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
  • τα εκλογικά τμήματα της Αγγλίας από 12:00 έως 16:00 τοπική ώρα
  • τα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) από 8:00 έως 13:00 τοπική ώρα και
  • τα εκλογικά τμήματα του Καναδά (Κεμπέκ) από 10:00 έως 17:00 τοπική ώρα.

Ποιοι ΔΕΝ έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές ΠΑΣΟΚ

Η διαφορά σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, είναι ότι πλέον δεν μπορούν να λάβουν μέρος οι πολίτες που δεν συμμετείχαν στον πρώτο γύρο.

«Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α' γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024», αναφέρει χαρακτηριστικά η «πράσινη» εγκύκλιος.

Πού ψηφίζω στον Β’ Γύρο των εκλογών ΠΑΣΟΚ

Από τη στιγμή, λοιπόν, που στον Β’ Γύρο συμμετέχουν όσοι/ες ψήφισαν στον πρώτο, δεν θα συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών.

Έτσι, η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον Α’ γύρο.

«Για τον β’ γύρο έχουν εκδοθεί νέες σφραγίδες με νέα αρίθμηση που θα αποσταλούν μαζί με το εκλογικό υλικό και ως εκ τούτου η σφραγίδα που χρησιμοποίησε κάθε εκλογικό τμήμα στον α’ γύρο πρέπει να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί από τη νέα. Η χρήση της παλιάς σφραγίδας θα επιφέρει ακυρότητα του αποτελέσματος», αναφέρει η νέα εγκύκλιος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει διαδραστικό χάρτη για να δείτε εύκολα τα εκλογικά κέντρα. Μπορείτε να μπείτε και δείτε ποιο εκλογικό κέντρο σας βολεύει για να ψηφίσετε. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Διαφορετικά, μπορείτε να δείτε αναλυτικά το παρακάτω PDF με όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας: 


https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.