Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

«Το εμβόλιο του κορονοϊού με κατέστρεψε»

15/10/2024

Ένας πατέρας δήλωσε, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (14/10), ότι τον «άφησαν να σαπίσει» ύστερα από μια ισχυρή αντίδραση του οργανισμού του σε ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο φέρεται να του προκάλεσε συνεχείς πόνους.

«Το εμβόλιο του κορονοϊού με κατέστρεψε» – 54χρονος αποκαλύπτει τις παρενέργειες

Οι ειδικοί έχουν δηλώσει ότι τα οφέλη από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού υπερτερούν των παρενεργειών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο Λάρι Λόουϊ από τη Βόρεια Ιρλανδία πίστευε ότι έκανε το καθήκον του όταν, τον Δεκέμβριο του 2021, εμβολιάστηκε με την ενισχυτική δόση της Pfizer. Όντας γυμνασμένος και υγιής, ο 54χρονος είχε κάνει στο παρελθόν το εμβόλιο, επομένως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα για την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο, λίγες μόλις ημέρες μετά την ένεση με το εμβόλιο, ο Λάρι Λόουϊ εμφάνισε παρενέργειες, όπως μούδιασμα στη δεξιά πλευρά του προσώπου του σε συνδυασμό με αφόρητο πόνο. Ενώ ο ίδιος αρχικά πίστευε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι προσωρινό, τα πράγματα χειροτέρεψαν τα τελευταία δύο χρόνια με τον πόνο να εξαπλώνεται και να αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό. Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί τού είπαν ότι είναι απίθανο να αναρρώσει πλήρως, με έναν σύμβουλο να επιρρίπτει την ευθύνη για τα συμπτώματά του στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο Λάρι Λόουϊ από τη Βόρεια Ιρλανδία που υποστηρίζει ότι παρουσίασε παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού
Πηγή εικόνας: X | @MailOnline

Ο Λάρι Λόουϊ είναι ένας από αυτούς που έχουν υποστεί σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο για τον κορονοϊό και πλέον αντιμετωπίζει αφόρητους πόνους, οι οποίοι μερικές φορές είναι τόσο έντονοι που ξαπλώνει στο κρεβάτι ουρλιάζοντας και κλαίγοντας τη νύχτα. Ακόμα, ο ίδιος, ο οποίος δεν είναι αντίθετος με τα εμβόλια, πληροφορήθηκε ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό αντιμετωπίζεται από τον οργανισμό του ως «τοξίνη», σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου «Guy's and St Thomas'» στο Λονδίνο, προκαλώντας έτσι τους πόνους.

«Η σύζυγός μου και εγώ καθόμασταν σε αυτό το μικρό δωμάτιο στο Γουεστμίνστερ, με περίπου επτά ή οκτώ συμβούλους να μου λένε ότι το εμβόλιο είχε καταστρέψει το νεύρο στη δεξιά πλευρά του προσώπου μου και ότι ήταν εξαιρετικά απίθανο να αναρρώσω ποτέ από αυτό», δήλωσε ο Λάρι Λόουϊ στο BBC. Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο, ο ίδιος διαγνώστηκε από νευρολόγο με «επώδυνη νευραλγία του τριδύμου», μια πάθηση που αφήνει τους ανθρώπους με μούδιασμα ή πόνο στο κεφάλι και στην περιοχή του προσώπου τους λόγω νευρικής βλάβης.

Επίσης, ο Λάρι Λόουϊ ανέπτυξε νευροπάθεια μικρών ινών, η οποία επηρέασε το σώμα του, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών του. Ο 54χρονος ενημερώθηκε ότι η νευροπάθεια του τριδύμου είχε «ως κύριο αιτιολογικό παράγοντα το εμβόλιο για τον κορονοϊό», ενώ η νευροπάθεια μικρών ινών ήταν «επίσης μία από τις νευρολογικές παρουσιάσεις που σχετίζονται με το εμβόλιο». Πάντως, ο Λάρι Λόουϊ δήλωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια «με κατέστρεψαν» και ότι φοβάται για το μέλλον γιατί «χειροτερεύει».

Ακόμα, ο 54χρονος θέλει τώρα οι άνθρωποι να είναι ανοιχτοί σχετικά με τις παρενέργειες από τα εμβόλια για τον κορονοϊό, προσθέτοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα εμβόλια που είναι δοκιμασμένα και ελεγμένα. Χαρακτηριστικά, ο Λάρι Λόουϊ ανέφερε: «Τα εμβόλια είναι μια χαρά, όχι για εμένα – με κατέστρεψαν. Θέλω κάποιος να αναγνωρίσει ότι το εμβόλιο το έκανε αυτό».

Ο Λάρι Λόουϊ από τη Βόρεια Ιρλανδία που υποστηρίζει ότι παρουσίασε παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού
Πηγή εικόνας: Daily Mail

«Η ασφάλεια των εμβολίων παρακολουθείται συνεχώς»

Βέβαια, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας αναφέρει ότι παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν κατά τη λήψη όλων των εμβολίων και φαρμάκων. Η Δρ. Λουίζ Χέρον, αναπληρώτρια διευθύντρια Δημόσιας Υγείας στην προαναφερθείσα υπηρεσία, δήλωσε στην «Daily Mail» το εξής: «Ο εμβολιασμός είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από ασθένειες. Αποτρέπει εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο».

«Όλα τα εμβόλια και τα φάρμακα μπορεί να έχουν κάποιες παρενέργειες, αν και δεν τις εμφανίζουν όλοι», τόνισε στην συνέχεια η ίδια, προσθέτοντας: «Οι πιο συχνές παρενέργειες του εμβολίου για τον κορονοϊό είναι ήπιες και βελτιώνονται μέσα σε μια εβδομάδα. Όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια και τα φάρμακα, η ασφάλεια των εμβολίων για τον κορονοϊό παρακολουθείται συνεχώς.Τα οφέλη των εμβολίων για την πρόληψη της νόσου COVID-19 και των σοβαρών επιπλοκών που σχετίζονται με αυτό, υπερτερούν κατά πολύ έναντι όλων των γνωστών προς το παρόν παρενεργειών στην πλειονότητα των ασθενών».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε στην «Daily Mail» το εξής: «Η ασφάλεια των ασθενών είναι υψίστης σημασίας και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη οποιεσδήποτε αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών. Οι αναφορές ανεπιθύμητων συμβάντων δεν συνεπάγονται αιτιώδη συνάφεια και, στο πλαίσιο του εμβολιασμού, τα συμβάντα αυτά μπορεί να μην σχετίζονται με τη χορήγηση του εμβολίου. Εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως και το προφίλ οφέλους-κινδύνου του εμβολίου παραμένει θετικό για όλες τις εγκεκριμένες ενδείξεις και ηλικιακές ομάδες».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Όπως συμβαίνει με κάθε φάρμακο και εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό, η Pfizer διαθέτει ισχυρές διαδικασίες για την εκπλήρωση των κανονιστικών της υποχρεώσεων σχετικά με τη στενή παρακολούθηση, την αναφορά και την ανάλυση όλων των ανεπιθύμητων συμβάντων, καθώς και τη συλλογή σχετικών πληροφοριών για την αξιολόγηση τυχόν νέων πιθανών κινδύνων για την ασφάλεια που μπορεί να σχετίζονται με το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Εκτός από τις προσπάθειες φαρμακοεπαγρύπνησης και τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις που σχετίζονται με την ποιότητα και την ασφάλεια, συνεργαζόμαστε επίσης με τις ρυθμιστικές Αρχές σε όλο τον κόσμο, καθώς παρακολουθούν ανεξάρτητα το προφίλ ασφάλειας του εμβολίου μας. Οι ασθενείς που λαμβάνουν το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 θα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον νοσηλευτή τους εάν έχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες ή παρουσιάσουν οποιεσδήποτε παρενέργειες. Αυτό περιλαμβάνει οποιεσδήποτε πιθανές παρενέργειες που δεν αναφέρονται στο φύλλο οδηγιών χρήσης».

Ποιες παρενέργειες υπάρχουν από το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Οι ειδικοί έχουν δηλώσει ότι τα οφέλη από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού υπερτερούν των παρενεργειών, καθώς το εμβόλιο αποτρέπει την εξάπλωση της νόσου COVID-19 και τις σοβαρές επιπλοκές, ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν ήπιες παρενέργειες από το εμβόλιο στη χειρότερη περίπτωση.

Αυτές οι παρενέργειες από το εμβόλιο για τον κορονοϊό – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνουν ευαισθησία στο χέρι σας όπου έγινε η ένεση, αίσθημα κόπωσης, πονοκέφαλο και γενικά συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης. 

https://www.ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.