Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Το «κόλπο» στις παραγγελίες με την τιμή

Πετρέλαιο θέρμανσης 2024: Το «κόλπο» στις παραγγελίες με την τιμή
 

16/10/2024 

Πετρέλαιο θέρμανσης 2024: Το «κόλπο» στις παραγγελίες με την τιμή

Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, και η τιμή του «κλείδωσε» στο 1,20 ευρώ/λίτρο. Ωστόσο, κυκλοφορούν και τιμές... περίεργες.

Με την εκκίνηση της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης για τη σεζόν 2024-2025, ξεκίνησαν και τα διάφορα «περίεργα» με τις τιμές. Η τιμή «κλείδωσε» στο 1,20 ευρώ ανά λίτρο, χαμηλότερα από πέρσι που ήταν στο 1,40 ευρώ/λίτρο.

Οι πρατηριούχοι υπογραμμίζουν ότι οι καταναλωτές μπορούν να βρουν φτηνότερη τιμή, αλλά θα είναι παράνομο, και παροτρύνουν τους πολίτες να μην εμπιστεύονται καύσιμα με μικρότερες τιμές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Θέμης Κιουρτζής, ανέφερε:

«Ακούω και τιμές λίγο περίεργες που είναι κάτω του κόστους λειτουργίας».

Ο ίδιος τόνισε πως το «καύσιμο που δεν περιέχει κέρδος ή και ζημία δεν είναι νόμιμο. Άρα συνεπώς ας προσανατολιστούμε στη νομιμότητα και στη μικρή κερδοφορία που έχουν ούτως ή άλλως οι διανομείς και τα πρατήρια καυσίμων».

Και συμπλήρωσε:

«Τα καύσιμα κάτω του κόστους λειτουργίας δεν μπορεί να είναι νόμιμα. Επίσης στην αγορά πρέπει να υπάρξει η δεοντολογία και όχι ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Ναι, εννοώ ότι για κάποιους ομίλους, οι οποίοι δίνουν μονομερώς κάποια προνόμια σε κάποιους και κάποιοι από τους πρατηριούχους, τους δικούς μας οικογενειάρχες πρατηριούχους μένουν εκτός αγοράς. Θεωρώ ότι θα πρέπει να λειτουργήσει η λογική και να μην έχουμε παρατράγουδα του αθέμιτου ανταγωνισμού. Πάντα να θυμόμαστε ότι το νόμιμο καύσιμο δεν ήταν ποτέ ακριβό».

Οι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν επίσης ότι η τιμή θα είναι πιο χαμηλή στα αστικά κέντρα, όπως στην Αθήνα και στην Αττική, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές, ενώ θα υπάρχουν και σημαντικές διακυμάνσεις, ανάλογα με την ποσότητα της κάθε παραγγελίας. Δηλαδή, με απλά λόγια, δεν θα δει ο καταναλωτής ίδια τιμή για τα 300 λίτρα πετρελαίου, και ίδια για τα 2.000 λίτρα. 

https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.