Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Βαθύ ρήγμα στην Ευρώπη,...

 Βαθύ ρήγμα στην Ευρώπη, για την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία – Η Ελλάδα διαφωνεί, δεν θα στείλει στρατιώτες

Τα ευρωπαϊκά κράτη παραμένουν βαθιά διχασμένα σχετικά με την πιθανή μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία, η οποία έχει λάβει αυξανόμενη υποστήριξη από πολλές χώρες τον περασμένο χρόνο αναφέρει το Military Watch Magazine (MWM) 
 

Βαθύ ρήγμα στην Ευρώπη, για την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στην ΟυκρανίαΗ Ελλάδα διαφωνεί, δεν θα στείλει στρατιώτες

Βαθύ ρήγμα έχει προκληθεί μεταξύ των κρατών της Ευρώπης αλλά και εντός της ευρωζώνης για το ζήτημα της ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία κατά την φάση της κατάπαυσης του πυρός.
Η Ευρώπη έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα σχετικά με τα σχέδια της Δύσης να πραγματοποιήσει χερσαίες επιχειρήσεις στην Ουκρανία…
Με βάση πληροφορίες η Ελλάδα εντάσσεται στο μπλοκ που τάσσονται κατά της ανάπτυξης ελληνικού στρατιωτικού σώματος στην Ουκρανία… παρά την συμφωνία παροχής εγγυήσεων που έχουν υπογράψει Ελλάδα και Ουκρανία.
Εάν αυτή η στάση τηρηθεί θα είναι συνετή η απόφαση της Ελλάδος…
Να σημειωθεί ότι η Ρωσία ούτε καν συζητάει την παρουσία δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Τα ευρωπαϊκά κράτη παραμένουν βαθιά διχασμένα

Τα ευρωπαϊκά κράτη παραμένουν βαθιά διχασμένα σχετικά με την πιθανή μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία, η οποία έχει λάβει αυξανόμενη υποστήριξη από πολλές χώρες τον περασμένο χρόνο αναφέρει το Military Watch Magazine (MWM).
Παρά την εχθρική ρητορική προς τη Ρωσία, τα κράτη της Βαλτικής και η Πολωνία είναι επιφυλακτικές για μια τέτοια κλιμάκωση λόγω του κινδύνου να βρεθούν εκτεθειμένες, σύμφωνα με δημοσίευμα των The Times.

Η Γερμανία κατά της αποστολής στρατευμάτων

Η Γερμανία, η οποία υπήρξε επίσης η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοδότης της Ουκρανίας, απέσυρε την υποστήριξή της ενόψει των εκλογών στις 23 Φεβρουαρίου, καθώς η στρατιωτική δράση γίνεται όλο και πιο αντιδημοφιλής στο εσωτερικό.
Η Γαλλία, η Βρετανία και οι σκανδιναβικές χώρες, εν τω μεταξύ, ήταν οι πιο υποστηρικτές μιας τέτοιας κλιμάκωσης, αν και υπήρχαν ανησυχίες σε αυτές τις χώρες ότι τέτοιες επιχειρήσεις θα ήταν αδύνατες χωρίς σημαντική αμερικανική υποστήριξη.
Μια ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή είπε στους Times ότι η ανάμειξη των ΗΠΑ θα ήταν απαραίτητη επειδή «έχει δυνατότητες που στερούνται πολλές χώρες στην Ευρώπη», συμπεριλαμβανομένης της «ικανότητας αντιποίνων σε μεγάλη κλίμακα εάν χρειαστεί για μια τέτοια κλιμάκωση.

Το ΝΑΤΟ με μανδύα ειρηνευτικού σώματος

Τον Νοέμβριο του 2024, η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών αποκάλυψε σχέδια από μέλη του ΝΑΤΟ να ξεκινήσουν μια μεγάλη ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων για να σταματήσουν προσωρινά τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες, προκειμένου να μειωθούν οι απώλειες της Ουκρανίας και να επανεξοπλιστούν δυνάμεις για επακόλουθη επανάληψη των εχθροπραξιών με ευνοϊκότερους όρους.
Καθώς μειώνονταν οι πιθανότητες άμυνας της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή, τα μέλη του ΝΑΤΟ ζητούσαν εναγωνίως τον τερματισμό των μαχών.

Σχεδίαζαν να προετοιμάσουν την Ουκρανία… για εκδίκηση και προετοιμασία 1 εκατ στρατιωτών

Στόχος θα ήταν να «προετοιμαστεί η Ουκρανία για μια απόπειρα εκδίκησης», καθώς τα κέντρα εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται για να προετοιμάσουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νέους Ουκρανούς στρατεύσιμους.
Ο Γάλλος Πρόεδρος Macron, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της συνέχισης της κλιμάκωσης της σύγκρουσης, έχει επανειλημμένα πει ότι η ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων δεν αποκλείεται ως μέρος μιας πολιτικής που έχει στόχο «να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει τη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο.
Γαλλικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλου αριθμού ειδικών δυνάμεων, αναπτύχθηκαν τον Ιανουάριο 2025 στην Ουκρανία με μυστικότητα και ήδη μετρούν απώλειες.

Το ύπουλο σχέδιο των Γάλλων

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκίνησαν μυστικές ασκήσεις στις οποίες περισσότεροι από 3.000 στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν σε μια περιοχή στον ποταμό Δνείπερου βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, το Κίεβο.
Η γαλλική κυβέρνηση άρχισε να εξετάζει επιλογές για μια μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων ήδη από τον Ιούνιο του 2023 και εκκλήσεις για εξέταση τέτοιων επιλογών έχουν γίνει, μεταξύ άλλων, από την πρώην Πρωθυπουργό της Εσθονίας Kaja Kallas, τον Πολωνό Υπουργό Εξωτερικών Radosław Sikorski, τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας Gabrielius Landsbergis και η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Elina Valtonen.

Le Monde: Γαλλία και Γερμανία θέλουν να στείλουν στρατιώτες

Στα μέσα Νοεμβρίου 2024, η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι η Γαλλία και η Βρετανία είχαν «ξαναρχίσει» τις συζητήσεις για το θέμα της ανάπτυξης στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πιο απρόθυμες από πολλούς από τους πιο επιθετικούς Ευρωπαίους συμμάχους τους να εξετάσουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης με την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων και ήταν απρόθυμες σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη να παράσχουν νέους τύπους όπλων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Βρετανοί πεζοναύτες επιχειρούν στην Ουκρανία

Δυτικοί σύμβουλοι, διοικητικοί επιμελητές, μαχητές και λοιπό προσωπικό έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στο θέατρο επιχειρήσεων της Ουκρανίας από το 2022, από την ανάπτυξη Βρετανών Πεζοναυτών στην πρώτη γραμμή από τον Απρίλιο του 2022 έως τον αμερικανικό στρατιωτικό οργανισμό Forward Observations Group, που επιβεβαίωσε την ανάπτυξη του προσωπικού της για την υποστήριξη της επιχείρησης.
Υπήρξαν επανειλημμένες αναφορές για αγγλόφωνα, πολωνικά και γαλλόφωνα στρατεύματα που υπηρέτησαν στις μάχες ως εθελοντές ή εκπαιδευτές και η συνεισφορά τους ήταν ζωτικής σημασίας σε πολλά μέτωπα καθ' όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης. Ωστόσο, η ανάπτυξη μεγάλων σχηματισμών ενεργών χερσαίων δυνάμεων θα μπορούσε να έχει νέο αντίκτυπο στη σύγκρουση.

Στρατηγικά διλήμματα

Η εφημερίδα Le Monde στις αρχές του 2024 χαρακτήρισε αυτό μια προσπάθεια επιβολής «στρατηγικών διλημμάτων» στη Ρωσία. Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι οποιεσδήποτε δυτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην Ουκρανία θα στοχοποιηθούν, όπως οι δυτικοί εκπαιδευτές και σύμβουλοι έχουν επανειλημμένα στοχοποιηθεί σε χτυπήματα ακριβείας. Υπάρχουν αυξανόμενες εικασίες ότι οι προσπάθειες για ανάπτυξη ευρωπαϊκών χερσαίων δυνάμεων για «πάγωμα» της σύγκρουσης θα συνοδεύονται από αυξημένη διπλωματική και οικονομική πίεση στη Ρωσία να συμφωνήσει με όρους που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.