Χοιρινές πανσέτες στην κατσαρόλα με πατάτες και λαχανικά
Υλικά
- 500 γρ. χοιρινές πανσέτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2- 3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
- 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή νερό
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι και δυόσμο για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέστε τις χοιρινές πανσέτες και ψήστε για 5- 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ελαφρώς.
- Προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα και σοτάρετε για άλλα 3- 4 λεπτά.
- Ρίξτε το ντοματοπελτέ και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το κόκκινο κρασί και αφήστε να βράσει για 1- 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη.
- Ρίξτε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε καλά.
- Καλύψτε το κατσαρολάκι και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι οι πανσέτες και τα λαχανικά να μαλακώσουν εντελώς.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι και δυόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.