Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών γιατί - όπως είπε - αποτελεί στρέβλωση

Ανοίγει για τα καλά το θέμα των νέων διορισμών δασκάλων και καθηγητών και κυρίως το σύστημα με το οποίο θα γίνονται εφεξής, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να αποκαλύπτει  ότι γίνεται συζήτηση ώστε να καταρτιστεί σχετικό σχέδιο νόμου.

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών γιατί – όπως είπε – αποτελεί στρέβλωση.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι γίνεται συζήτηση ώστε να καταρτιστεί ένα νομοσχέδιο για να προκριθεί ένα νέο σύστημα διορισμών που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες με τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αντί των αναπληρωτών.

Τι είπε για τον γραπτό διαγωνισμό

Η κ. Κεραμέως μίλησε σήμερα για το θέμα των διορισμών (Ant1), ωστόσο απέφυγε να μιλήσει ανοιχτά για το εάν το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει και γραπτό διαγωνισμό.

«Ετοιμάζουμε ένα νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει γραπτός διαγωνισμός . Αν γινόντουσαν  αύριο διορισμοί δεν υπάρχει γραπτός διαγωνισμός . Οταν πρόκειται να νομοθετήσουμε για το θέμα αυτό θα το συζητήσουμε» σημείωσε αφήνοντας το ζήτημα ανοιχτό.