Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Στους 43oC θα φτάσει η θερμοκρασία στην Αττική!


Καιρός: Θα βράσουμε! Στους 43oC θα φτάσει η θερμοκρασία στην Αττική!

Μετά από ένα «διάλειμμα» δροσιάς... έρχεται σκληρός καύσωνας

 
 

Δύσκολη αναμένεται η επόμενη εβδομάδα, καθώς νέο κύμα καύσωνα θα σαρώσει τη χώρα, με το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές να δείχνει ακόμα και 43◦C.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου το νέο κύμα καύσωνα αναμένεται από τη Δευτέρα και θα κορυφωθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε σχεδιάγραμμα που έχει αναρτήσει εξηγεί πως η μέση θερμοκρασία στη χώρα τη Δευτέρα θα ξεκινήσει από τους 37 βαθμούς Κελσίου και θα αυξάνεται συνεχώς, έως και την Πέμπτη, οπότε και θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Αρναούτογλου στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στην Αττική και την Κρήτη και σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα, η θερμοκρασία θα είναι δύο έως τρεις βαθμούς υψηλότερη, φτάνοντας τους 42 –  43 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάρτηση Σάκη Αρναούτογλου

«Nέο κύμα έντονης ζέστης πιθανώς και με χαρακτηριστικά καύσωνα από τις 11 Ιουνίου και μετά! Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 13 Ιουνίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον…καιρό σας!

Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο! Για ότι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου!»

Στις ορεινότερες περιοχές, σε υψόμετρα 500 – 1.000 μέτρα η θερμοκρασία θα είναι 3 – 6 βαθμούς χαμηλότερη από τη μέση θερμοκρασία στη χώρα, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά θα είναι 3 – 5 βαθμούς χαμηλότερη, αλλά με μεγαλύτερη υγρασία.

πατηστε εδω: 

https://www.windy.com/el/%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-temp?iconEu,temp,38.320,23.321,5

Πού θα βρέξει σήμερα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα Παρασκευή ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι αίθριος. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν κάποιες μπόρες στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο. Σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη είναι πιθανό, επίσης, να έχουμε κάποιες βροχές το απόγευμα. Η μέση θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 34-37 βαθμούς Κέλσιου.

Στην Αττική οι συννεφιές σταδιακά θα υποχωρήσουν και θα ακολουθήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίζει τους 36 βαθμούς Κέλσιου. Άνεμοι 4-5 μποφόρ με βόρειες διευθύνσεις θα δροσίσουν την ατμόσφαιρα. Στα ανατολικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ προς Κάβο Ντόρο μπορεί να αγγίζουν και τα 7 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε κάποιες μπόρες το πρωί και ίσως και το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κέλσιου.

Το Σάββατο μελτέμια,που στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ, θα δώσουν μία ανάσα δροσιάς. Ωστόσο, συνίσταται προσοχή, γιατί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Την Τρίτη ένα νέο κύμα ζέστης θα πλήξει τη χώρα, φέρνοντας θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από τις αναμενόμενες για την εποχή. Η θερμοκρασία κατά τόπους θα αγγίζει τους 40-43 βαθμούς Κέλσιου. Το νέο κύμα θα διαρκέσει έως την Παρασκευή και θα γίνει αισθητό κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.


ΠΗΓΗ: workenter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.