Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

60ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος 2024

 



60ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος 2024

  1. Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας  (13-14 Απρίλη) 
  2. Ολυμπιακό Ράλλυ (18-19 Μαίου)
  3. Ράλλυ Κορίνθου (15-16 Ιουνίου)
  4. Φθινοπωρινό  Ράλλυ (5-6 Οκτωβρίου)
👇‼️🇬🇷🤩🏁 #Συμμετοχές #RallyKorinthou #GRC #Round3

Με 48 πληρώματα θα διεξαχθεί το "20ο Ράλλυ Κορίνθου" αυτό το σαβ/κο 15-16 Ιουνίου.
 

Shakedown


E.Δ. 1-3-5 Αγ.Θεοδωροι

Περιγραφή

Κλασική και δύσκολη ειδική διαδρομή με μεγάλη ιστορία στο Ράλι Ακρόπολις αλλά και ξεχωριστή θέση στην καρδιά αγωνιζόμενων και θεατών.

Ξεκινάει με ένα φαρδύ και ανηφορικό κομμάτι  με πολύ καλό οδόστρωμα για τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα. Στην συνέχεια γίνεται πιο γρήγορη και επίπεδη, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο μέσα σε πεύκα και συγχρόνως με θέα προς Κορινθιακό κόλπο και Σαρωνικό κόλπο.

Στην συνέχεια και στρίβοντας αριστερά στο γνωστό δέντρο πριν την Ιερά Μονή Πραθίου, θα στενέψει αρκετά, θα πέσει η μέση ωριαία ταχύτητα και θα ξεκινήσει να κατηφορίζει αρκετά με το οδόστρωμα να αγριεύει και να απαιτεί άλλον ρυθμό από τα πληρώματα. .

Η έντονη αυτή κατηφόρα θα τελειώσει στο πρώτο μαντρί όπου και θα φαρδύνει λίγο η διαδρομή σε σχέση με πριν, και θα οδηγήσει τα πληρώματα μέχρι τον τερματισμό της μέσω ενός πολύ απαιτητικού οδηγικά κομματιού που περιέχει γρήγορα στενά κομμάτια και γλιστερά αργά κομμάτια καθώς και αναλόγως του καιρού, αρκετά περάσματα από νερά.

Προσβάσεις

  1. Μέσω του Λουτρακίου από τον αέρα προς Πράθι
  2. Μέσω Αγίων Θεοδώρων από Προικάμπια
  3. Μέσω Κινέτας προς Πράθι.

Google Maps

Ε.Δ 2-4 Πίσια

Περιγραφή

Ακόμα μία κλασική ειδική του Ράλι  Ακρόπολις που έχει γίνει με αρκετές διαφορετικές παραλλαγές. Φέτος έχει διαφορετική χάραξη ξεκινώντας μετά από το χωριό Πίσια δεξιά προς Παναγία Φανερωμένη

Τα πρώτα 2.5 χιλιόμετρα είναι έντονα ανηφορικά και σε μερικές στροφές υπάρχει ο κίνδυνος κλαταρίσματος από ελεύθερες πέτρες που πέφτουν από την βουνοπλαγιά. Σε περίπτωση βροχής λασπώνει, ιδιαίτερα στο σημείο της Παναγίας Φανερωμένης , όπου και προσφέρεται για θέαση μέσω πρόσβασης από τα Πίσια.

Τα επόμενα 3.5 χιλιόμετρα αλλάζουν πολύ, με την ταχύτητα να αυξάνεται έντονα, το φάρδος του δρόμου να διπλασιάζεται αλλά και το οδόστρωμα να γίνεται έντονα πετρώδες και σκληρό και να ξεκινάει μια ελαφριά κατηφόρα.

Στο τέλος, στρίβοντας δεξιά προς Χαρβάτι για τα τελευταία 5 χιλιόμετρα , αλλάζει για ακόμη μία φορά το οδόστρωμα ,κατηφορίζει έντονα πια  αλλά και στενεύει πάλι αρκετά μπαίνοντας σε ένα κλειστό κομμάτι αλλεπάλληλων στροφών που το βουνό και τα αναχώματα ελλοχεύουν κινδύνους για τα ελαστικά και το αυτοκίνητο.

Πρόσβαση

Από την Πλατιά των Πισιών , προς Ταβέρνα Πλάτανος

Google Maps

Χάρτης Διαδρομής

Κάτοψη Service Park

Πριν την είσοδο στο Regrouping θα έχετε την δυνατότητα να πλύνετε τα αγωνιστικά σας

Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή παρακολούθηση του Ράλλυ Κορίνθου

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των αγώνων ράλλυ είναι το χωμάτινο τερέν και οι ιδιαιτερότητα του ως προς την παρακολούθηση του από τους θεατές.

Ακολουθείστε τους παρακάτω απλούς κανόνες και βοηθήστε την Οργάνωση στο έργο της:

  • Προμηθευτείτε και μελετήστε το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα. Φτιάξτε ένα πλάνο και επιλέξτε τις Ειδικές Διαδρομές που θέλετε να παρακολουθήστε. Κάντε το σα να οργανώνετε μια εκδρομή.
  • Προτιμήστε την παρακολούθηση της ίδιας ειδικής διαδρομής δύο φορές, έστω και από διαφορετικό σημείο, ή δείτε μια ειδική διαδρομή λιγότερη, παρά να ρισκάρετε μία μετακίνηση οριακή από άποψη χρόνου.
  • Στον Χάρτη της Οργάνωσης θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις επιτρεπόμενες προσβάσεις και τα προτεινόμενα σημεία για να παρακολουθήσετε τον αγώνα με ασφάλεια.
  • Οι ειδικές διαδρομές θα κλείσουν 2 ώρες πριν από την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού.  Θα υπάρχουν πλοηγό αυτοκίνητα της Οργάνωσης που θα κινούνται στις ειδικές διαδρομές.
  •  Γενικώς η κυκλοφορία ακόμη και στις απλές διαδρομές με αντίθετη φορά από αυτήν του αγώνα θα πρέπει την αποφεύγουμε  ιδιαίτερα αν ο δρόμος είναι στενός και μακριά από κεντρική αρτηρία.
  • Όσοι αποφασίσουν να μπουν μέσα σε Ειδική Διαδρομή με το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να μην παρκάρουν στις άκρες του δρόμου. Είναι πολύ σοβαρός λόγος ακύρωσης της ειδικής διαδρομής.
  • Φροντίστε να σταθμεύετε ασφαλώς έξω από τη διαδρομή του αγώνα, ακόμα κι αν είναι απλή. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος να μη φτάσουν ποτέ τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στα κοντρόλ των ειδικών διαδρομών.
  • Προσοχή να μην κλείσετε  ή δυσχεράνετε τις πιθανές διαφυγές των ασθενοφόρων και των σωστικών συνεργείων καθώς αυτό αποτελεί λόγο ακύρωσης μιας ειδικής διαδρομής.
  • Τα επικίνδυνα σημεία για τους θεατές είναι σημασμένα με πλέγματα, κορδέλες και πινακίδες από την Οργάνωση και θα επιτηρούνται από τους κριτές. Συνεργαστείτε μαζί τους και ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες τους.
  • Μην καθίσεις σε σημεία απ’ όπου δεν μπορείς να διαφύγεις σε περίπτωση ανάγκης. Αν αντιληφθείς κάτι που χρειάζεται άμεση επέμβαση (και μόνο τότε), ενημέρωσε αμέσως τον πλησιέστερο υπεύθυνο.
  • Φεύγοντας από την Ειδική πάρτε μαζί σας τα σκουπίδια και γενικώς σεβαστείτε τη φύση που φιλοξενεί τον αγώνα. Σε καμία περίπτωση να μην ανάψετε φωτιά.

Καλή και ασφαλή Παρακολούθηση


Οι θέσεις που είναι σκιασμένες με κόκκινο χρώμα είναι απαγορευμένες και η παραμονή σου εκεί είναι άκρως επικίνδυνη για την ασφάλειά σου.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.