Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Τι συμβαίνει με τις ανεμογεννήτριες;

Τι συμβαίνει με τις ανεμογεννήτριες; - Γιατί όλη η Ελλάδα εξεγείρεται – Απλά μαθήματα οικονομικής και οικολογικής καταστροφής

Τι συμβαίνει με τις ανεμογεννήτριες; - Γιατί όλη η Ελλάδα εξεγείρεται – Απλά μαθήματα οικονομικής και οικολογικής καταστροφής

Οργή κατά ενος καταστροφικού οικονομικού και αναπτυξιακού  μοντέλου
Το παρασιτικό οικονομικό μοντέλο στην Ελλάδα έχει μεταφερθεί και στο χώρο της – της υποτιθέμενης – «πράσινης ανάπτυξης».
Η επαρχία αντιμετωπίζει χρόνια αποεπένδυση: Πώς γίνεται και η Ελλάδα, μια χώρα τόσο πλούσια σε πρωτογενή παραγωγή, με προϊόντα περιζήτητα στις διεθνείς αγορές, όπως το κρασί, το λάδι, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα κτηνοτροφικά προϊόντα, να είναι μια από τις δυο φτωχότερες χώρες στην Ευρώπη;
Η πρωτογενής παραγωγή δεν είναι προτεραιότητα και δεν συμβιβάζεται με τον τρέχοντα αναπτυξιακό προσανατολισμό της χώρας.
Σε αντίθεση με ένα υγιές οικονομικό μοντέλο, επιλέγεται η ερημοποίηση της επαρχίας, η καταστροφή του φυσικού πλούτου και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Ολο αυτό το σκηνικό έχει προκαλέσει την εξέγερση των τοπικών κοινωνικών – οι οποίες βλέπουν και τις οικονομικές τους προοπτικές αλλά και τον ίδιο τους τον τόπο να καταστρέφεται και να παραδίδεται σε ύποπτα συμφέροντα.

Advertisemen

 
Τα αιολικά πάρκα σε Λακωνία και Μεσσηνία

Η κατασκευή δύο νέων αιολικών πάρκων σε Λακωνία και Μεσσηνία βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.
Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο πάρκο πρόκειται να γίνει σε τρία σημεία στον Ταΰγετο, στη Μεσσηνιακή Μάνη, και το δεύτερο σε δασικές περιοχές στο νότιο άκρο της χερσονήσου του Μαλέα, στη Λακωνία.
Τοπικοί φορείς υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις στις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δύο έργων, ενώ επισημαίνουν τη σταδιακή «υπερφόρτωση» της ευρύτερης περιοχής με ανεμογεννήτριες.
Στον Ταΰγετο: Το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή τριών αιολικών πάρκων (155,4 MW) με συνολικά 37 ανεμογεννήτριες σε δασικές περιοχές του Ταϋγέτου, στον Δήμο Δυτικής Μάνης. Το έργο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Volton.
Χερσόνησος Μαλέα:  Το δεύτερο έργο αφορά τη δημιουργία συγκροτήματος πέντε αιολικών πάρκων (57,5MW) σε περιοχές της χερσονήσου Μαλέα, στον Δήμο Μονεμβασιάς.
Τα πάρκα θα περιλαμβάνουν 12 ανεμογεννήτριες και τα συνοδά τους έργα
Στην περιοχή δημιουργήθηκε και μια πρωτοβουλία με τίτλο «Save Mani’s Mountains», η οποία έχει συγκεντρώσει έως τώρα περισσότερες από 4.000 υπογραφές κατά του σχεδιαζόμενου αιολικού.
Αντίστοιχες αντιδράσεις υπάρχουν και στην πλευρά της Λακωνίας.
Ηδη 15 περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν ταχθεί κατά του έργου, ενώ ο Δήμος Μονεμβασιάς ομόφωνα αντιτάχθηκε στο αιολικό πάρκο τονίζοντας ότι το υπό έγκριση νέο χωροταξικό πλαίσιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου προβλέπει τον χαρακτηρισμό της χερσονήσου του Μαλέα ως περιφερειακού πάρκου και τοπίου διεθνούς εμβέλειας. 
 


Κύθνος: Σήμα κινδύνου για περιοχή Natura

Ο συνολικό χάρτη της Κύθνου, με τις θέσεις των ανεμογεννητριών.
Με πράσινο χρώμα οι 20 για τις οποίες γίνεται λόγος τώρα και με πορτοκαλί οι επόμενες 30
. Εκτός του ότι το νησί, όπως έχουν επισημάνει κι άλλοι στις αναρτήσεις τους, είναι χαρακτηρισμένο ως "τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους", το ΒΔ τμήμα της Κύθνου είναι και περιοχή ΝΑΤURA
. Όπως θα δείτε οι επόμενες είναι μέσα στην NATURA.
Επίσης, κάποιες Α/Γ είναι σε απόσταση 600μ - 800μ από τον ιστορικό τόπο του Κάστρου της Ωριάς και σε άμεση οπτική επαφή με αυτόν και σε απόσταση 250μ από την εκκλησία του Αη Γιώργη, θρησκευτικό μνημείο.
Οι νοτιότερες αυτών είναι σε απόσταση 1.300 μ. από την παραλία της Κολώνας, μοναδικής φυσικής ομορφιάς και ιδιαιτερότητας λόγω του σχηματισμού "τόμπολο"και τοποσημο του νησιού, το πιο πολυδιαφημισμένο.

Foto kirjeldus ei ole saadaval.
Το κείμενο σε εξέλιξη 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.