Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Απεργία 26/9: Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη

Απεργία 26/9: Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη - Τι θα γίνει με τα δρομολόγια για το αεροδρόμιο
 

Η 24ωρη απεργία της Πέμπτης (26/9) σε τρένα και προαστιακό κρίθηκε νόμιμη από τη Δικαιοσύνη.
Φωτογραφία αρχείου

25/09/2024

Τα σωματεία εργαζομένων ΣΕΠ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη (26/9) στα τρένα και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Απεργία 26/9: Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη - Τι θα γίνει με τα δρομολόγια για το αεροδρόμιο

Ως εκ τούτου, σε όλο το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου αναμένονται αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων. Παρ' όλα αυτά, επισημαίνεται τα δρομολόγια της Γραμμής 3 του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα εκτελούνται κανονικά.

Τι ζητούν τα σωματεία των εργαζομένων

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων ΣΕΠ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνουν: «Η απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία απέρριψε στο σύνολο της την αγωγή της Hellenic Train, συνοψίζεται στον τίτλο του δελτίου μας! Το ψέμα έχει ταχύτητα, η αλήθεια αντοχή!

Η αλήθεια έλαμψε σήμερα παρά τα παραμύθια της κατάθεσης του μάρτυρα της επιχείρησης, ο οποίος προσπάθησε να βάλει χρυσό περιτύλιγμα σε μια "σάπια" και με "γυάλινα πόδια" εταιρεία! Η Διοίκηση της Hellenic Train, έπειτα από αυτή την απόφαση-κόλαφο, οφείλει – υποχρεούται να βάλει επιτέλους το χέρι βαθιά στην τσέπη και να εξασφαλίσει αφενός στους επιβάτες, ασφαλή, ποιοτική και γρήγορη μεταφορά και αφετέρου να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού, να εξασφαλίσει ποιοτική και ασφαλή εργασία και φυσικά να δρομολογήσει σύγχρονο νέο τροχαίο υλικό!».

Επισημαίνεται ότι, το μεσημέρι της Τετάρτης (25/9), η εν λόγω απεργία κρίθηκε νόμιμη από τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σωματεία εργαζομένων αναφέρουν πως μετά την αυριανή [σ.σ. Πέμπτη 26/9] νόμιμη 24ωρη απεργία θα ζητήσουν συνάντηση με τη διοίκηση και σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης της Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για τα δρομολόγια

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων και των προαστιακών γραμμών».

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train με τη συνδρομή και των σωματείων εργαζομένων, θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

Ανακοίνωση της Hellenic Train για τα δρομολόγια της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2024 λόγω 24ωρης απεργίας στον σιδηρόδρομοhttps://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.