Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Ποια είναι τα 3 χαρακτηριστικά των εργένηδων

Φωτο: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock

Νιώθετε ότι είστε μόνοι για πολύ καιρό; Λοιπόν, δεν είστε ο μόνοι.

Ο όρος «χρόνια single» έχει γίνει viral στο TikTok με ορισμένα βίντεο να προσεγγίζουν περισσότερους από 10 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Ποια είναι τα 3 χαρακτηριστικά των εργένηδων

NEWSROOM

Δύο τύποι εργένηδων

Υπάρχουν δύο τύποι εργένηδων: οι ελεύθεροι που χαίρονται που είναι ελεύθεροι και οι ελεύθεροι που δεν είναι ευτυχισμένοι που είναι ελεύθεροι, είπε η Έιμι Τσαν στο CNBC Make It.

Αφού βίωσε έναν τρομακτικό χωρισμό στα 20 της, σήμερα, εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων και χωρισμού.

Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου «Breakup Bootcamp: The Science of Rewiring Your Heart» και έχει περισσότερους από 200.000 ακολούθους σε TikTok και Instagram.

«Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ελεύθεροι και είναι οδυνηρό για αυτούς, και πραγματικά πιστεύω ότι είναι καλύτερο [έτσι] επειδή έχουν κίνητρο να δοκιμάσουν διαφορετικά πράγματα», είπε η Τσαν. «Το πιο δύσκολο είναι όταν έχουν μια καλή ζωή [και] δεν είναι ότι είναι δυστυχισμένοι, επομένως δεν υπάρχει κανένα σημείο πόνου που να τους παρακινεί να βγουν έξω από τη ζώνη άνεσής τους».

«Επομένως, παρόλο που το να είναι σε μια σχέση θα ήταν εκπληκτικό, ο κίνδυνος να χρειαστεί να απορριφθούν και να κάνουν όλα τα πράγματα που συνεπάγεται η διαδικασία του ραντεβού – απλώς τους κάνει να το αποφεύγουν», επεσήμανε η Τσαν.

Φωτογραφία:Shutterstock
Φωτογραφία:Shutterstock

Τα τρία μοτίβα ενός εργένη

Με βάση την εμπειρία της με την καθοδήγηση πελατών, εδώ είναι τρία μοτίβα που έχει εντοπίσει η Τσαν σε άτομα που είναι «χρόνια single»:

Είναι προσανατολισμένοι στο «όχι»

Ένα μοτίβο που έχει παρατηρήσει η Τσαν μέσα από τη δουλειά της είναι ότι εκείνοι που τείνουν να είναι ελεύθεροι για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι άνθρωποι που τους αρέσει να λένε «όχι».

«Κάτι που έχω παρατηρήσει με πολλούς από τους επιτυχημένους πελάτες μου είναι ότι λένε απλώς "όχι"... και αποκλείουν τους ανθρώπους πριν υπάρξει οποιαδήποτε πιθανότητα», είπε η Τσαν στο CNBC Make It. «Ποτέ δεν επέτρεψαν σε αυτή τη σύνδεση να αναπτυχθεί, γιατί στο μυαλό τους, έχουν μια ιδέα για το τι θέλουν, που μπορεί να μην είναι απαραίτητα αυτό που χρειάζονται».

Τείνουν να είναι πολύ επιλεκτικοί και μπορούν να επικεντρωθούν υπερβολικά στις ατέλειες του άλλου ατόμου. «Έχουν μια ιδέα για το άτομο στο κεφάλι τους και επιθυμούν περισσότερο να ικανοποιήσουν το εγώ τους παρά να δημιουργήσουν μια ουσιαστική σύνδεση», τονίζει η Τσαν σε ένα βίντεο στο TikTok.

«Νομίζω ότι μερικά από αυτά οφείλονται στο ότι έχεις συνηθίσει να είσαι ο ηγέτης...να κάνεις τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα για σένα ακριβώς όπως θέλεις, διαφορετικά θα μπορούσες να τους απολύσεις – αυτό δεν μεταφράζεται σε σχέση...Η αγάπη δεν ευδοκιμεί στη σκληρότητα», πρόσθεσε. Φωτογραφία:Shutterstock

Φωτογραφία:Shutterstock

Σαμποτάρουν τις σχέσεις τους

Ένα άλλο μοτίβο του "χρόνια single" είναι ότι τείνουν να σαμποτάρουν τις σχέσεις τους. «Ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι σαμποτάρουν τις σχέσεις είναι ότι επενδύουν σε μη διαθέσιμους ανθρώπους», είπε.

«Πολλές φορές, θα κατηγορήσουν την πόλη στην οποία βρίσκονται, ή [που λένε] ότι «όλοι οι άντρες είναι έτσι» ή «όλα τα κορίτσια είναι έτσι». «Και ένας πολύ συνηθισμένος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έχουν αυτό το χρόνιο μοτίβο... να νιώθουν έλξη ή να βγαίνουν ραντεβού με άτομα που δεν είναι διαθέσιμα είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ βολικός τρόπος για να αποφύγουν την σχέση», σημειώνει η Τσαν.

Δεν βγαίνουν έξω

Είτε δεν αφιερώνουν χρόνο  είτε δεν καταβάλλουν προσπάθεια να γνωρίσουν νέα άτομα, ένα άλλο μοτίβο που έχει εντοπίσει η Τσαν σε άτομα που μένουν single είναι ότι δεν κάνουν χώρο στη ζωή τους για ραντεβού. 

«Υπάρχουν πολλοί μύθοι για την αγάπη και τις σχέσεις που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αληθινές. Ένα από αυτά είναι ότι «η αγάπη έρχεται όταν δεν την περιμένεις», είπε η Τσαν. «Και έτσι, [δεν] βγαίνουν εκεί έξω».

«Είχα πολλούς ανθρώπους [που λένε] «καλά, ξέρεις, θα συμβεί όταν είναι να συμβεί» και λέω, «αλλά δουλεύεις σε μια κλινική και μετά πηγαίνεις κατευθείαν στο σπίτι μετά... Σε ποιο σημείο θα σε χτυπήσει η αγάπη; Όταν βλέπεις τηλεόραση;».

«Είναι σχεδόν μια δικαιολογία για να μην βγουν έξω, γιατί έχουν [αισθανθεί] τόσο άνετα με το να είναι single», είπε η Τσαν. 

https://www.economistas.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.