Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Αλαφούζος βλέπουν το τέλος Μητσοτάκη πριν το 2027

Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Αλαφούζος βλέπουν το τέλος Μητσοτάκη πριν το 2027 - Το σκηνικό διάλυσης της ΝΔ θα ενταθεί

 

Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Αλαφούζος βλέπουν το τέλος Μητσοτάκη πριν το 2027 - Το σκηνικό διάλυσης της ΝΔ θα ενταθεί.

Κάποτε συνδιαμόρφωναν τις εξελίξεις, τώρα οι σχέσεις του είναι κακές και ψυχρές.
Ο λόγος για σημαντικούς επιχειρηματίες και εκδότες οι οποίοι στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Μαξίμου εξαργύρωσε την «αγάπη» τους με τεράστια ποσά κρατικής διαφήμισης και όχι μόνο, όμως, η κάθοδος Μητσοτάκη και η αλαζονεία των κυβερνόντων έχει αλλάξει την διάθεσή τους.

Κακές οι σχέσεις με Βαρδινογιάννη


Σας είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό, ότι η σχέση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Πρωθυπουργό είναι κάκιστη.


Επιχειρήθηκε ένα ραντεβού πριν την ΔΕΘ όπου δεν πήγε καθόλου καλά.
Η κυβέρνηση φορολόγησε τα έκτακτα κέρδη στα διυλιστήρια και στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και αυτό έγινε σε μία περίοδο που οι εταιρείες συμφερόντων Βαρδινογιάννη έδειχναν τα οικονομικά τους αποτελέσματα σε ξένους επενδυτές.
Ουσιαστικά τούς αιφνιδίασε η απόφαση της κυβέρνησης.
Το Μαξίμου που είχε δεδομένα τα κανάλια συμφερόντων Βαρδινογιάννη άρχισε να βλέπει σκληρά ρεπορτάζ για την ακρίβεια, την εγκληματικότητα και τις άλλες πληγές της κυβερνητικής θητείας.
Ενώ την ίδια ώρα, στα ρεπορτάζ παίζουν αρνητικές αναλύσεις για την πτώσης της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.

Η έκτακτη φορολόγηση και το πρόστιμο 9,2 εκατ. ευρώ


Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε πριν λίγες μέρες όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού έβαλε ένα τεράστιο πρόστιμο 9,2 εκατ. ευρώ στην Motor Oil συμφερόντων Βαρδινογιάννη το οποίο όπως λένε ήταν κρυμμένο σε ένα συρτάρι και άργησε να επιδοθεί.
Το συγκρότημα Βαρδινογιάννη έχει αρχίσει και κοιτάζει την διάδοχη κατάσταση στην ΝΔ, θεωρώντας ότι θα έρθει η ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να φύγει και στηρίζοντας μία υποψηφιότητα Νίκου Δένδια.

Κάθε εβδομάδα πήγαινε στο Μαξίμου ο Μαρινάκης


Οι σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη πάντοτε ήταν πολύ καλές και κοντινές.
Το εκδοτικό συγκρότημα βοήθησε την ΝΔ να βγει κυβέρνηση, την στήριξε σε κρίσιμες στιγμές στην πρώτη θητεία, ο Μαρινάκης έμπαινε στο Μαξίμου σχεδόν κάθε εβδομάδα για να δει τον Πρωθυπουργό.
Ομως μετά την υπόθεση των υποκλοπών που αφορούσε και τον εφοπλιστή αλλά και τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, οι διαθέσεις άλλαξαν.
Τα ΜΜΕ του εφοπλιστή είναι πολύ σκληρά απέναντι στην κυβέρνηση, το Mega καθημερινά κατακευραυνώνει την κυβέρνηση για τα θέματα της δημόσιας υγείας και έχει ανοίξει βεντέτες με τους υπουργούς.

Το συγκρότημα θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη

Παράλληλα, στηρίζουν πολύ την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του Στέφανου Κασσελάκη.
Το Μαξίμου προσπάθησε να αποτρέψει τον Ιβάν Σαββίδη να πουλήσει το κανάλι Open στον Βαγγέλη Μαρινάκη και προσπάθησε να κατευθύνει την πώληση προς τον επιχειρηματία Μάριο Ηλιόπουλο.
Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για προσέγγιση που επιχείρησε πρόσωπο κοντά στον Πρωθυπουργό για να υπάρξει εκεχειρία, όμως, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.
Είναι προφανές ότι το συγκρότημα θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη.

Ο Αλαφούζος πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης θα φύγει πριν το 2027

Πριν λίγο καιρό, όμως, φάνηκε ότι το Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε άλλον ένα σύμμαχο.
Ο Θέμις Αλαφούζος, εκδότης της Καθημερινής, είπε σε συνομιλητές του ότι δεν πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός θα μείνει μέχρι το 2027 για να κατέβει στις εκλογές, εκτιμώντας ότι θα τον ρίξουν από μέσα οι βουλευτές του για τις επιλογές του σε πολιτικές και σε πρόσωπα.
Η Καθημερινή και πολύ περισσότερο ο ΣΚΑΙ πάντα ήταν υποστηρικτοί στην κυβέρνηση, όμως, η δημοσκοπική πτώση της ΝΔ, οι μεγάλες αποτελεσματικότητες της κυβέρνησης σε Πολιτική Προστασία (3η μέρα που καίγεται η Κορινθία), η δημόσια υγεία, η βία και η εγκληματικότητα, η ακρίβεια και το τεράστιο κόστος ζωής/στέγασης έχει δημιουργήσει άλλες εκτιμήσεις.
Επίσης, στη ΝΔ υπάρχει σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη, υπάρχουν τουλάχιστον 20-25 βουλευτές που δεν θέλουν πλέον για αρχηγό τον Μητσοτάκη και πιέζουν για διάδοχη κατάσταση σε μία ΝΔ που έχει γίνει ένα κεντροαριστερό κόμμα με κυρίαρχα στελέχη από ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Δράση.
Ζητάνε επίσης αλλαγή εκλογικού νόμου γιατί κινδυνεύουν να μην εκλεγούν.
Υπό αυτή την έννοια, ο Αλαφούζος έχει δίκιο ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ο Μητσοτάκης μπορεί να μην κρατήσει μέχρι το 2027.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.