Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Υγεία


Υγεία: Γιατί προκλήθηκε ανησυχία με τα self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

26.10.2024

Πανικός έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα σε πολλούς πολίτες, οι οποίοι έκαναν τα self tests που προσφέρθηκαν δωρεάν από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τα εν λόγω τεστ, που προσφέρθηκαν σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους, κατέγραψαν υψηλή θετικότητα. Από τα 130.000 που διατέθηκαν τα 1.000 βγήκαν θετικά. Όπως είναι λογικό προκλήθηκε πανικός με τους πολίτες να θεωρούν πως έχουν καρκίνο και να σπεύδουν για περαιτέρω εξετάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Υγείας υπογραμμίζει ότι τα self test ανιχνεύουν την παρουσία αιμορραγίας στα κόπρανα, που αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

«Το self test δεν ανιχνεύει το αν ένας πολίτης έχει καρκίνο ή όχι», διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

-Διενέργεια Self-Test (Αυτοδιαγνωστικός Έλεγχος)

-Επίσκεψη σε γαστρεντερολόγο

-Διενέργεια κολονοσκόπησης

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι εξετάσεις (self test, επίσκεψη στον γαστρεντερολόγο, προμήθεια καθαρτικού, κολονοσκόπηση, βιοψία) είναι δωρεάν για όλους τους δικαιούχους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, ενώ δε χρειάζεται καμία συνταγογράφηση. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν έτοιμο το παραπεμπτικό τους και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να κλείσουν το ραντεβού τους.

https://www.megatv.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.