Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Αλλαγή ώρας

Αλλαγή ώρας: Ποια χώρα της Ευρώπης δεν την εφαρμόζει

 

Αλλαγή ώρας: Ποια χώρα της Ευρώπης δεν την εφαρμόζει

Η αλλαγή ώρας θα γίνει τα ξημερώμετα της Κυριακής για την Ελλάδα. Τι συμβαίνει ωστόσο με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η αλλαγή ώρας εφαρμόζεται σε πολλές χώρες, αλλά υπάρχουν και εκείνες που αποφάσισαν να μην ακολουθούν αυτό το σύστημα. Κάποιες από αυτές τις χώρες είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Τουρκία αλλά και για την Ευρώπη είναι η Ισλανδία.

Αλλαγή ώρας: Πότε αλλάζει η ώρα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932, στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε. Κατά τη δεκαετία του ‘70, μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973, αποφασίστηκε η υιοθέτηση της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η οποία το εφάρμοσε πια το 1975.

Αλλαγή ώρας: Για ποιο λόγο η Ισλανδία δεν συμφωνεί

Η Ισλανδία αποφάσισε να παραμείνει μόνιμα στην θερινή ώρα (GMT) από το 1968, καταργώντας την εναλλαγή ώρας που γινόταν δύο φορές το χρόνο. Οι κύριοι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση περιλαμβάνουν την επιθυμία να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που προκαλεί η αλλαγή της ώρας, όπως η διαταραχή των προγραμμάτων και των ρουτινών, ιδίως για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η αλλαγή της ώρας είχε εφαρμοστεί στην Ισλανδία από το 1917, αλλά το 1968 οι Ισλανδοί βουλευτές, αναγνωρίζοντας την αποδοχή του μόνιμου «καλοκαιρινού χρόνου», αποφάσισαν να διατηρήσουν μόνιμα το GMT. Αρχικά, οι πολίτες προτιμούσαν το παρατεταμένο φυσικό φως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κάτι που έφερνα και πιο ευχάριστες συνθήκες για τις καθημερινές δραστηριότητες.

Αν και από τότε έχουν υπάρξει προτάσεις για την επαναφορά της εναλλαγής ώρας, κυρίως για να αντιμετωπιστούν οι σκοτεινές πρωινές ώρες του χειμώνα, καμία από αυτές δεν έχει εγκριθεί. Έτσι, η Ισλανδία παραμένει η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν εφαρμόζει τη χειμερινή ώρα.

Το καλοκαίρι του 1916 εφαρμόστηκε η αλλαγή ώρας στην Ευρώπη

Εν μέσω πολέμου, στη Γερμανία, προκειμένου το ανθρώπινο δυναμικό να μπορεί να παράγει καλύτερα πολεμικό υλικό χωρίς να καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα.

Από το 1996, ισχύει μία ενιαία, πανευρωπαϊκή ρύθμιση, κατά την οποία την άνοιξη, συνηθίζεται να γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά, ώστε να αξιοποιούμε το φως της ημέρας για μια ώρα επιπλέον, ενώ το φθινόπωρο τα επαναφέρουμε μία ώρα πίσω.

https://www.in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.