Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Βόρεια Ιρλανδία

βόρεια-ιρλανδία-ισόβια-σε-26χρονο-για-σ-563291119 


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 26χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, αφού κρίθηκε ένοχος για 185 αδικήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου και εκβιασμό. Οι κατηγορίες σχετίζονται με διαδικτυακές επιθέσεις μέσω ψεύτικου προφίλ, ενώ μία εξ αυτών οδήγησε στην αυτοκτονία μία 12χρονη, στις ΗΠΑ.

Οι κατηγορίες αφορούν σε 70 θύματα από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ιρλανδία και η Αυστραλία, ωστόσο, η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας δήλωσε ότι πρόκειται για ένα μικρό μόνο αριθμό των περίπου 3.500 θυμάτων που εκτιμάται ότι είχαν γίνει στόχος σε περίπου 30 χώρες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο φοιτητής πληροφορικής Αλεξάντερ ΜακΚάρτνεϊ προσέγγιζε ανήλικα κορίτσια σε πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, μεταξύ άλλων στο Snapchat και το Instagram, κάνοντάς τα να πιστεύουν πως συνομιλούσαν διαδικτυακά με συνομήλική τους.

Στη συνέχεια, τα ενθάρρυνε να στείλουν άσεμνες φωτογραφίες ή να εμπλακούν σε κάποιου είδους σεξουαλική δραστηριότητα μέσω κάμερας υπολογιστή ή κινητού, υλικό το οποίο μοιραζόταν διαδικτυακά με άλλους χρήστες, ενώ το χρησιμοποιούσε και για να απειλήσει τα παιδιά.

Ορισμένες φορές ανάγκαζε τα θύματά του να εμπλέξουν τα αδέλφια τους, ηλικίας ακόμα και τριών ετών. Η αστυνομία δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας κατέσχεσε 64 συσκευές με εκατοντάδες χιλιάδες άσεμνες φωτογραφίες και βίντεο.

«Ο πρώτος που καταδικάζεται για ανθρωποκτονία, ενώ το θύμα διέμενε σε ξένη χώρα»

Ενα από τα θύματά του, η 12χρονη Κίμαρον Τόμας από τη Δυτική Βιρτζίνια, αυτοκτόνησε το 2018 με το όπλο του πατέρα της, κατά τη διάρκεια διαδικτυακών επαφών με τον ΜακΚάρτνεϊ, όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης. Η 12χρονη εντοπίστηκε νεκρή από την 9χρονη αδελφή της. Μετά τον θάνατό της, αυτοκτόνησε και ο πατέρας της.

Δεδομένης της ισόβιας κάθειρξης, ο ΜακΚάρτνεϊ θα μπορέσει να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης το 2039, δήλωσε ο δικαστής Τζον Ο’ Χάρα.

Οπως δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας σε δημοσιογράφους, ο Αλεξάντερ ΜακΚάρτνεϊ είναι «ο πρώτος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο που καταδικάζεται για ανθρωποκτονία, ενώ το θύμα του διέμενε σε μια ξένη χώρα».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.