Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Προειδοποιεί ο Starikov

Προειδοποιεί ο Starikov (πρώην Ουκρανός συνταγματάρχης): Εγκαταλείψτε το Kurakhovo πριν να είναι πολύ αργά...
 

 Το πιο σημαντικό είναι να αποσυρθούν οι δυνάμεις μας εγκαίρως, ώστε να αποφύγουν την περικύκλωση

Προειδοποιεί ο Starikov (πρώην Ουκρανός συνταγματάρχης): Εγκαταλείψτε το Kurakhovo πριν να είναι πολύ αργά...:

 
Μονάδες του ουκρανικού στρατού πρέπει να ξεκινήσουν την εκκένωση από το Kurakhovo πριν η πόλη περικυκλωθεί πλήρως, προειδοποίησε ο απόστρατος συνταγματάρχης της SBU, Oleg Starikov.
 
«Η μάχη για το Kurakhovo θα ξεκινήσει σύντομα. Το πιο σημαντικό είναι να αποσυρθούν οι δυνάμεις μας εγκαίρως, ώστε να αποφύγουν την περικύκλωση, καθώς ο αντίπαλος διεξάγει τις επιθέσεις με επαγγελματισμό», τόνισε ο εμπειρογνώμονας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της ειδικής επιχείρησης έχουν καταστρέψει τη σύνδεση των ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αποδυναμώνοντας την υποστήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και απονευρώνοντας τις αμυντικές τους δυνατότητες.

Επιπλέον, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει την πρωτοβουλία σε πολλές περιοχές της γραμμής επαφής, ενώ οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταλάβει στρατηγικές θέσεις εκεί, πρόσθεσε ο Starikov. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι η προσωρινή παύση στη γραμμή του μετώπου έχει πλέον τελειώσει.
Όπως τόνιζαν νωρίτερα ρωσικά ΜΜΕ, στις 24 Οκτωβρίου ο Oleg Starikov ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί την τακτική της «τσιμπήδας» για την κατάληψη της πόλης Selydove στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR), ενώ σχεδόν όλοι οι δρόμοι εφοδιασμού για τη φρουρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν αποκοπεί.
Στις 15 Οκτωβρίου, ο Starikov δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά κόψει τη γραμμή επαφής στην περιοχή των μαχών. 

Επεσήμανε ότι οι Ουκρανοί μαχητές αντιμετωπίζουν πλέον μεγάλες δυσκολίες στην περιοχή Kursk και θα πρέπει να αποχωρήσουν από εκεί.
Παρόμοια κατάσταση αναπτύσσεται στην κατεύθυνση του Kupyansk, όπου σύντομα οι ουκρανικές δυνάμεις θα βρεθούν περικυκλωμένες.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.