Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα νέας παραλλαγής του ιού mpox

Γερμανία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα νέας παραλλαγής του ιού mpox
 

Γερμανία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα νέας παραλλαγής του ιού mpox

Ο ασθενής στη Γερμανία πιστεύεται ότι κόλλησε τον ιό mpox σε μια χώρα της ανατολικής Αφρικής.
AP | Jeenah Moon

  22/10/2024

Η Γερμανία εντόπισε, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (22/10), το πρώτο κρούσμα της νέας παραλλαγής του ιού mpox, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας «Robert Koch», προσθέτοντας ότι θεωρεί χαμηλό τον κίνδυνο για τον ευρύτερο πληθυσμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, ασθενής είναι ένας 33χρονος άνδρας που απομονώθηκε μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε το Υπουργείο Υγείας στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Το κρούσμα εντοπίστηκε στην Κολωνία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

 

Η επιδημία του ιού mpox άρχισε από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Πάντως, τα αποτελέσματα λεπτομερέστερων εξετάσεων έδειξαν στις 18 Οκτωβρίου ότι ο ασθενής είχε την παραλλαγή της κλάσης 1b, μια νέα μορφή του ιού που συνδέεται με μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία που κηρύχθηκε, τον Αύγουστο, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Η τρέχουσα επιδημία άρχισε από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και έχει εξαπλωθεί σε γειτονικές χώρες. Ο ασθενής στη Γερμανία πιστεύεται ότι κόλλησε τον ιό σε μια χώρα της ανατολικής Αφρικής, όπως ανέφερε το Υπουργείο Υγείας του κρατιδίου.

«Το Ινστιτούτο "Robert Koch" θεωρεί επί του παρόντος ότι ο κίνδυνος για την υγεία του γενικού πληθυσμού στη Γερμανία είναι χαμηλός», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα προσαρμόσει την αξιολόγησή του αν χρειαστεί».

Βέβαια, το Ινστιτούτο «Robert Koch» σημείωσε ότι για τη μετάδοση απαιτείται στενή σωματική επαφή. Το πρώτο σημάδι εξάπλωσης του ιού εκτός της αφρικανικής ηπείρου ήρθε στις 15 Αυγούστου, όταν αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν μια μόλυνση με ένα νέο στέλεχος του ιού mpox στη Σουηδία. Δύο ασθενείς στη Νορβηγία διαγνώστηκαν με την ποικιλία clade 2 του ιού mpox, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (22/10) ο δήμος του Όσλο. Το clade 2 είναι μια λιγότερο σοβαρή μορφή του mpox από το στέλεχος clade 1b.

https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.