Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Η οργή των Αμερικανών για το φιλοδώρημα και…


 Οι Αμερικανοί βλέπουν όλο και πιο αρνητικά το φιλοδώρημα

Η οργή των Αμερικανών για το φιλοδώρημα και…το επίμονο βλέμμα του εστιάτορα

Είναι πολλοί αυτοί που απεχθάνονται την συγκεκριμένη πρακτική για λόγους αρχής. Τη θεωρούν ως έναν τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες αμοίβουν τους υπαλλήλους τους λιγότερο, βασιζόμενοι στους πελάτες που επωμίζονται μέρος του οικονομικού τους βάρο

Ο ομοσπονδιακός κατώτατος μισθός για αυτή την ομάδα εργαζομένων είναι 2,13 δολάρια την ώρα. Εάν τα φιλοδωρήματα ενός σερβιτόρου, όταν προστίθενται στους μισθούς, δεν συμπληρώνουν τον ομοσπονδιακό κατώτατο μισθό που για τους άλλους εργαζόμενους 7,25 δολάρια την ώρα , κανονικά την διαφορά πρέπει να καλύψει ο εργοδότης.

Οι Αμερικανοί βλέπουν όλο και πιο αρνητικά το φιλοδώρημα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Bankrate. Περίπου 1 στους 3 ενήλικες το θεωρεί «εκτός ελέγχου». Το 34% ενοχλούνται ιδιαίτερα από τις προκαθορισμένες τιμές φιλοδωρήματος στις αποδείξεις.

Επίσης, σε μια έρευνα του YouGov τον Απρίλιο σε 1.000 ενήλικες Αμερικανούς το 51% είπε ότι είναι αποδεκτό να μην αφήνεις φιλοδώρημα μετά την κακή εξυπηρέτηση.

 Μια…αμήχανη στιγμή

Πολλοί έμποροι πλέον δεν δέχονται μετρητά, και στις ηλεκτρονικές πληρωμές χρεώνουν φιλοδώρημα, από 15 έως 25%. Αν κάποιος θέλει να αφήσει λιγότερα θα πρέπει να υποστεί το επίμονο περιφρονητικό βλέμμα του ταμία ή του ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Είναι πράγματι μια αμήχανη στιγμή

Οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώνουν στους ανθρώπους τους ένα δίκαιο μισθό διαβίωσης. Αυτό θα έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τους πελάτες.

Και…δεν μαγειρεύετε μόνοι σας;

Πάντως οι συμβουλές της αρθρογράφου Michelle Singletary, της Washington Post, που ασχολήθηκε με το θέμα, μεταξύ άλλων, είναι οι εξής:

«Αν οι επιλογές σας είναι ή να τιμωρήσετε το προσωπικό ή να δώσετε φιλοδώρημα, επιλέξτε το δεύτερο χωρίς γκρίνια.

Εάν θέλετε οι άνθρωποι να αμείβονται καλύτερα για να εξαλείψετε την ανάγκη για φιλοδώρημα, ψηφίστε πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς εκπροσώπους που υποστηρίζουν έναν αξιοπρεπή κατώτατο μισθό . Αρκετές πολιτείες έχουν εγκρίνει νομοθεσία που απαιτεί από τους εργοδότες να πληρώνουν τους κατώτατο μισθό πολύ υψηλότερο από το ομοσπονδιακό επίπεδο».

Και…στο κάτω-κάτω: «Εάν το  φιλοδώρημα οδηγήσει σε υπέρβαση  τον προϋπολογισμό σας,  ίσως η εναλλακτική είναι να σταματήσετε να παραπονιέστε και να μαγειρέψετε μόνοι σας».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.