Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Γαλλία: Ανακαλούνται αναψυκτικά της Coca Cola

Γαλλία: Ανακαλούνται αναψυκτικά της Coca Cola - Ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη χημική ουσία δισφαινόλη Α (φωτο)

Γαλλία: Ανακαλούνται αναψυκτικά της Coca Cola - Ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη χημική ουσία δισφαινόλη Α (φωτο)

Η δισφαινόλη Α είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πλαστικών και εποξειδικών ρητινών συνδυάζοντάς την με άλλες ουσίες
Συναγερμός σήμανε στις γαλλικές Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων που ανακοίνωσαν ότι ανακαλούνται αναψυκτικά Coca Cola μετά τον εντοπισμό επικίνδυνης χημικής ουσίας για τον ανθρώπινο οργανισμό στα κουτάκια του δημοφιλούς αναψυκτικού.
anakalountai_coca_cola_c2ebc.webp

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ανακαλούνται παρτίδες αναψυκτικών Coca Coca (Original Taste) λόγω του εντοπισμού απαγορευμένης χημικής ουσίας στο κουτάκι. Ειδικότερα, αποφασίστηκε άμεση ανάκληση λόγω παρουσίας εσωτερικής επίστρωσης εποξειδικής ρητίνης που παράγεται από δισφαινόλη Α (BPA) που υπερβαίνει τα όρια. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ανακαλείται το σύνολο της παραγωγής αναψυκτικών Coca Cola των παρτίδων P14JUN24MT3 – 12:55BB14JUN25.

Τι είναι η δισφαινόλη Α;

Η δισφαινόλη Α είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πλαστικών και εποξειδικών ρητινών συνδυάζοντάς την με άλλες ουσίες. Η ένωση αυτή χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην κατασκευή συσκευασιών και δοχείων τροφίμων. Συνεπώς, έρχεται σε άμεση επαφή με τα τρόφιμα ή τα ποτά που περιέχονται σε αυτά. Αυτό έχει οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενες αναλύσεις και μελέτες, καθώς τόσο η δισφαινόλη Α όσο και οι παράγωγες ενώσεις της μπορούν να μεταναστεύσουν σε μικρές ποσότητες στα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνουμε.
Η δισφαινόλη Α χρησιμοποιείται στα πολυκαρβονικά πλαστικά. Πρόκειται για έναν τύπο άκαμπτου, διαφανούς πλαστικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή δοχείων αποθήκευσης τροφίμων, όπως για παράδειγμα ποτήρια, επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια ποτών ή συσκευές διανομής νερού. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για την παραγωγή εποξειδικών ρητινών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή προστατευτικών επιστρώσεων και φιλμ για κουτιά και δοχεία τροφίμων και ποτών.

Γιατί είναι επικίνδυνη για την υγεία;


Η δισφαινόλη Α ανήκει στα λεγόμενα τεχνητά οιστρογόνα ή ενδοκρινικούς διαταράκτες, χημικές ουσίες που μιμούνται τη δράση των φυσικών οιστρογόνων και παρεμβαίνουν στη δράση του φυσικού ορμονικού κύκλου. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτής της ένωσης και των διαταραχών του ορμονικού κύκλου, της αύξησης του καρκίνου του προστάτη και του μαστού και των δυσμορφιών της αναπαραγωγής.

www.bankingnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.