Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Η Ελλάδα «μαθαίνει» ότι οι φόροι πρέπει να εισπράττονται…

 

Η Ελλάδα «μαθαίνει» ότι οι φόροι πρέπει να εισπράττονται… και η UBS την επιβραβεύει! – Πανηγύρια για ΑΕΠ 2,5%
Η UBS παραμένει εποικοδομητική τόσο στις μακροοικονομικές προοπτικές όσο και στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών 
 

Η Ελλάδα «μαθαίνει» ότι οι φόροι πρέπει να εισπράττονται… και η UBS την επιβραβεύει! – Πανηγύρια για ΑΕΠ 2,5%

Θετική για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες δηλώνει για ακόμη μία φορά η UBS, καθώς βλέπει ότι οι αρχικές εκτιμήσεις της θα επιβεβαιωθούν.
Όπως αναφέρει, το ΑΕΠ παραμένει σε καλό δρόμο για να φτάσει στο 2,5% η ανάπτυξη του 2024.
Επίσης, πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους δεδομένης της… καλύτερης είσπραξης φόρων.
Στο περιθώριο της μείωσης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, βλέπει επίσης ότι θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνει τη θετική της στάση για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου του έτους.
Συνολικά, όπως αναφέρει η UBS, παραμένει εποικοδομητική τόσο στις μακροοικονομικές προοπτικές όσο και στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών.
Υπάρχουν βέβαια και οι κίνδυνοι που μπορεί να αλλάξουν τη στάση της.
Αυτοί είναι η αδύναμη επίδοση της Ευρωζώνης, οι φυσικές καταστροφές και οι καθυστερήσεις στην απορρόφηση και στη διανομή των διαθέσιμων κεφαλαίων από το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ (RRF).

Θετική για τον τραπεζικό τομέα

Η UBS δεν αλλάζει τη σύσταση της αγοράς για τις ελληνικές τράπεζες, όπως άλλωστε το είχε κάνει όταν άρχισε την κάλυψη τον Ιούλιο.
Επισημαίνει μάλιστα τρεις βασικούς λόγους για την σύσταση της:
Πρώτον, οι τράπεζες έχουν βγει δυναμικά από την δημοσιονομική κρίση, μειώνοντας τα NPEs και σταθεροποιώντας την κερδοφορία.
Έδωσαν επίσης πρόσφατα ένα πρώτο μέρισμα μετά από περισσότερο από μια δεκαετία, με τη UBS να βλέπει σημαντικές δυνατότητες για διανομές, πιθανότατα πέρα από τα συντηρητικά σχέδια πληρωμών τους.
Δεύτερον, οι τράπεζες είναι μεγάλοι ωφελούμενοι από έναν ισχυρό εταιρικό πιστωτικό κύκλο.
Αυτό σε συνδυασμό με τα επιτοκιακά περιθώρια (NIM) να διατηρούνται καλύτερα από το αναμενόμενο (αντιστάθμιση και χαμηλότερα για beta κατάθεσης μεγαλύτερης διάρκειας) θα οδηγήσει σε πιο ανθεκτική παραγωγή επιτοκιακών εσόδων (NII) από ό,τι αναμενόταν από την αγορά.
Τρίτον, οι τράπεζες εμφανίζονται ως μερικές από τις φθηνότερες τόσο έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου, όσο και εκείνου των αναδυόμενων οικονομιών.
Αν και έχει αξιολογήσεις «Αγοράς» και στις τέσσερις, η UBS προτιμά την Εθνική και την Πειραιώς.
Οι τιμές στόχοι παραμένουν σταθερές, στα 2,32 ευρώ για την Alpha Bank, στα 2,74 ευρώ για την Eurobank, στα 11,20 ευρώ για την Εθνική και στα 5,70 ευρώ για την Πειραιώς.
1_840.JPG
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.