Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Ολλανδία: Υποχρεωτικό τσιπάρισμα

 

Ολλανδία: Υποχρεωτικό τσιπάρισμα για όλες τις οικόσιτες γάτες από το 2026

Το υπουργείο Γεωργίας της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι από το 2026 κάθε οικόσιτη γάτα στη χώρα θα πρέπει να φέρει μικροτσίπ και να είναι καταγεγραμμένη σε βάση δεδομένων. Αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί κυρίως στην εύκολη και γρήγορη επανένωση των χαμένων γατών με τους ιδιοκτήτες τους, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των αδέσποτων ζώων και την ταλαιπωρία των ιδιοκτητών.

Στην Ολλανδία, ο πληθυσμός των οικόσιτων γατών φτάνει περίπου τα 2,9 εκατομμύρια, με περίπου 90.000 από αυτές να χάνονται κάθε χρόνο. Η εισαγωγή του μικροτσίπ αναμένεται να μειώσει δραστικά αυτούς τους αριθμούς. Το κόστος της διαδικασίας εμφύτευσης του τσιπ ανέρχεται σε περίπου 20 ευρώ, και ήδη πολλοί ιδιοκτήτες το κάνουν εθελοντικά.

Η απόφαση για υποχρεωτική καταγραφή εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια διαχείρισης του ζωικού πληθυσμού στη χώρα. Οι άγριες γάτες, που εκτιμάται ότι αριθμούν γύρω στο 1,2 εκατομμύριο, αποτελούν ξεχωριστό ζήτημα, καθώς σε ορισμένες επαρχίες επιτρέπεται η θανάτωσή τους λόγω της αρνητικής επίδρασης που έχουν στους πληθυσμούς των πτηνών.

Αυτή η νέα πολιτική αναμένεται να βελτιώσει την ευημερία των ζώων και να προσφέρει μια πιο οργανωμένη προσέγγιση στην ιδιοκτησία κατοικιδίων, ενισχύοντας παράλληλα την υπευθυνότητα των ιδιοκτητών.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Γιώργος Συριόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.