Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Βρετανία:Οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον πυροβολισμό υπόπτων

 

Βρετανία: Οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον πυροβολισμό υπόπτων δεν θα κατονομάζονται μέχρι την καταδίκη τους

Ανταπόκριση-Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει από χθες την αντιπαράθεση στον δημόσιο διάλογο στη Βρετανία.

Ο δικαστής αποφάσισε την απαλλαγή του αστυνομικού Μάρτιν Μπλέικ που πυροβόλησε και σκότωσε τον Κάμπα όταν ο τελευταίος δεν σταμάτησε, στις εντολές του αστυνομικού. 

Ο Μάρτιν Μπλέικ, ο οποίος απαλλάχθηκε για τη δολοφονία του 24χρονου κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πριν από δύο χρόνια, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του αφού εγκληματίες έβαλαν χρηματική επιβράβευση 10.000 λιρών «για το κεφάλι του» ως εκδίκηση για τον πυροβολισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται βρετανικά μέσα, ο Μπλέικ «ζει σε έναν εφιάλτη», φοβούμενος ότι οι συνεργάτες του Κάμπα θα τον σκοτώσουν, την οικογένειά του ή και τους συγγενείς του.

Το όνομά του δημοσιοποιήθηκε αφότου μέσα ενημέρωσης αμφισβήτησαν το νομικό αίτημα για την προστασία της ταυτότητάς του, με το σκεπτικό ότι η εμπιστοσύνη στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης απαιτεί οι υποθέσεις να διεξάγονται, όπου είναι δυνατόν, δημοσίως.

Ο Κρις Κάμπα σύμφωνα με πληροφορίες και ντοκουμέντα που δημοσιεύτηκαν ευρέως, ήταν μέλος του πυρήνα επικίνδυνης συμμορίας και μόλις έξι ημέρες πριν από τη δολοφονία του, πυροβόλησε μέλος αντίπαλης του συμμορίας σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Χάκνεϊ του Λονδίνου που η συγκεκριμένη στιγμή ήταν γεμάτο με 1.500 άτομα. Αν δεν είχε σκοτωθεί, ο Κάμπα θα δικαζόταν για την απόπειρα δολοφονίας του Μπράντον Μαλούτσι, ο οποίος επέζησε από τους πυροβολισμούς στις 30 Αυγούστου 2022.

Επίσης, εξέτισε τέσσερα χρόνια για αδικήματα με πυροβόλα όπλα όταν ήταν έφηβος ενώ κατά τη στιγμή του θανάτου του ήταν αντικείμενο έρευνας για συμμετοχή σε συμμορία.

https://www.ertnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.