Music Of The Day

Εκτακτες ειδήσεις

Στη φυλακή για το μαχαίρι και τα ναρκωτικά ο «serial killer» αδέσποτων ζώων

Βόλος: Στη φυλακή για το μαχαίρι και τα ναρκωτικά ο «serial killer» αδέσποτων ζώων

 

Βόλος: Στη φυλακή για το μαχαίρι και τα ναρκωτικά ο «serial killer» αδέσποτων ζώων

Δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία για τη δίκη του 31χρονου σχετικά με τις δολοφονίες των αδέσποτων ζώων στο Βόλο.

19/10/2024

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών, από τους οποίους θα εκτίσει τους τρεις, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε βάρος του 31χρονου serial killer αδέσποτων ζώων, για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Όπως αναφέρει το τοπικό gegonotanews.gr, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του μειωμένου καταλογισμού και του εθισμού που πρόβαλε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Παράλληλα, απέρριψε το αίτημα αναβολής για να προσκομισθεί συμπληρωματική ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο, καθώς η αρχική είχε γίνει χωρίς ψυχομετρικά τεστ λόγω έλλειψης χρόνου.

Πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, λέει η υπεράσπιση

Η υπεράσπιση υποστήριξε ξανά πως ο κατηγορούμενος πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, τα οποία εκδηλώθηκαν στο παρελθόν με την μορφή επιδειξιομανίας, ψυχωτικών επεισοδίων και καταθλιπτικών κρίσεων.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο 31χρονος έχει ιστορικό επιδεικτικών και επιθετικών συμπεριφορών, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες από την οικογένειά του να τον βοηθήσουν μέσω ψυχιατρικής θεραπείας και νοσηλείας.

Η μητέρα του, που κατέθεσε ως μάρτυρας, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια από τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής του δράστη. Σύμφωνα με την ίδια, ο κατηγορούμενος είχε απαλλαγεί από τη στρατιωτική θητεία λόγω συναισθηματικών διαταραχών.

Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι η ψυχιατρική κατάσταση του κατηγορουμένου επηρέασε τη συμπεριφορά του και ότι η χρήση ναρκωτικών αποτελεί σύμπτωμα βαθύτερων ψυχιατρικών προβλημάτων, ισχυρισμός που φαίνεται να ήταν ελάσσονος σημασίας για το Δικαστήριο.

Η δίκη αφορούσε τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του μετά την σύλληψή του, όπου βρέθηκε μικροποσότητα χασίς και ένα μαχαίρι. Η ημερομηνία της δίκης όπου ο 31χρονος θα καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για την θανάτωση των ζώων, αναμένεται να οριστεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο άνδρας συνελήφθη την Τετάρτη (2/10) με την κατηγορία ότι είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες των αδέσποτων ζώων στο Βόλο.

Είχε ανθρωποκυνηγητό σε όλη την πόλη για τον εντοπισμό του, αφού οι αρχές είχαν στη διάθεσή τους στοιχεία που τους βοήθησαν να τον ταυτοποιήσουν.

Η δράση του «serial killer»

Ο δράστης είχε επιτεθεί με αιχμηρό αντικείμενο σε σκύλο στη συμβολή των οδών Σπυρίδη και Καραολή, προκαλώντας το θάνατό του, ενώ τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, σε πολυσύχναστη περιοχή, βρέθηκε μαχαιρωμένη μια γάτα.

Για το φόνο του γατιού υπάρχουν καταγεγραμμένες οι κινήσεις του δράστη σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας, το οποίο κατέχει η αστυνομία.

Ο δράστης φαίνεται στο βίντεο να φορά κουκούλα και να στήνει ενέδρα στο γατάκι στην οδό Αγίου Νικολάου. Το πλησιάζει, το ταΐζει για να το ηρεμήσει και μετά με αιχμηρό αντικείμενο το τραυματίζει θανάσιμα. Εκείνο τρέχει σοκαρισμένο για να σωθεί, όμως τελικά κατέληξε.

Καταγγελίες μάλιστα μιλούν για τουλάχιστον 10 περιστατικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, που αφορούν σε τρία σκυλιά και επτά γάτες. 

https://www.ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.